jueves 23 mayo 2024

jueves 23 mayo 2024

Compartir

DonesxDones: LES DONES A LES TAULES DE NEGOCIACIÓ: PER UNA PAU QUE SIGUI LA NOSTRA

13 de febrer a les 7 de la tarda a la plaça Sant Jaume vigília per la pau a síria

 

Fora la guerra de la història

Les converses de pau a Ginebra s’han paralitzat sense cap acord fonamental per a la pau. Sembla que es tornaran a iniciar cap l’11de setembre: us convoquem a totes a una vigília per la pau en solidaritat amb les dones que volen parar la guerra,: elles saben més que ningú el valor de la vida i com reiniciar una vida en pau al seu propi país:

Com dein les dones de negre de Sevilla:

El silenci i la invisibilitat de les dones vivint sota el terror de la guerra , és una arma de guerra igual que el fet victimizar-les- com si fossin mers objectes passius de les terribles violències ( violacions , càstigs públics , tortures sexuals .. exili ) practicades com a estratègia de guerra per tots els bàndols armats – implica callar les seves capacitats de resistència i de ser protagonistes de les seves vides

• La Resolució 1325 (2000) del Consell de Seguretat basada en el reconeixement dels crims de guerra contra les dones i la infància , no pot ser un marc de referència per a la participació de les dones en les taules de negociació de Pau , ja que tal resolució parteix d’una perspectiva de la inevitabilitat de les guerres i com a possibles resolucions de conflictes , i per tant és important prendre decisió fora d’aquesta resolució .

A aquest efecte Dones X Dones (seguint la iniciativa de els dones del Codi Pink i de els Dones de Negre) , des de la seva resistència anti -guerra i solidaritat a favor d’una resolució immediata del conflicte a Síria reitera que :

• La participació de les Dones resistents de la no violència i testimonis- víctimes de guerra , en els processos de Pau , és una condició ineludible per a una Pau que garanteixi un desarmament general de la societat . La Pau no és l’absència de guerra , comença per crear una defensa i una seguretat de les poblacions , basades en la convivència i el respecte mutu entre les diferents comunitats , en els drets de les dones i de la infància , en els drets a una existència digna per a tota la societat civil .

• la Pau depèn també de manera irrefutable de la fi de les ingerències de les potències internacionals i dels diferents Estats de la zona a favor dels seus interessos estratègics i les necessitats de seguretat energètiques ( per exemple, amb els pipelines de gas líquid ) , l’ immediat cessament del foc , i la retirada i el desarmament integral de tots els actors del conflicte que han vingut a sufocar i emmordassar el moviment de resistència civil a favor de canvis polítics .

¡ Cap arma resol un conflicte !

¡Les armes són del poder patriarcal !

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Francesca Gargallo y los feminismos del ABYA YALA / La Independent / Notícies gènere

Esta semana la feminista italiana Francesca Gargallo visita Barcelona para promover un diálogo entre...

Día Internacional de las Mujeres en el Parlament de Catalunya

Acto conmemorativo del Dia Internacional de las Mujeres 8 de marçde 2013 para rendir...

Premios de Comunicación no Sexista 2018

8216 IV Premi Margarita Rivière al Rigor Periodístic amb Visió de Gènere 8217 a...