lunes 13 mayo 2024

lunes 13 mayo 2024

Compartir

Lleida i Barcelona: nou model d’intervenció per a les dones en situació de violència masclista /La Independent/notícies gènere

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré vàren presidir, el 16 d’abril, la reunió de la Taula institucional del Circuit de les comarques de Lleida per a l’abordatge de la violència masclista.

 Fotografia gencat.cat

 

En aquesta reunió s’ha aprovat el nou model d’intervenció per a l’abordatge de la violència masclista a la demarcació de Lleida.

El Protocol estableix la xarxa de coordinació interprofessional, l’itinerari territorial d’atenció, els estàndards de serveis que determinen els criteris d’actuació que s’han d’aplicar en qualsevol intervenció i la relació de serveis implicats: el Govern de la Generalitat, l’administració local, el teixit associatiu i la societat en el seu conjunt.


Protocol_violencia_BarcelonaTambé el dia 9, l’Institut Català de les Dones, l’Ajuntament de Barcelona, la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra (PG-ME) i el Consorci Sanitari de Barcelona signaren un conveni per a coordinar serveis i protocols d’actuació en l’atenció psicosocial d’emergència en situacions de violència masclista a la ciutat de Barcelona.

Fotografia gencat.cat

 

 

Aquest protocol s’activa en crisis greus, en atemptats contra la integritat física de la dona amb intenció de matar-la o d’ocasionar-li danys físics greus. L’atemptat pot haver reeixit produint danys físics o emocionals.

Aquest nou protocol determinarà els principis bàsics de la intervenció d’emergència, l’abast de l’atenció psicosocial d’emergència, el procediment d’intervenció i de finalització, els serveis i dispositius implicats, i la distribució de funcions i responsabilitats, i les tasques d’informació i seguiment.

Assistiren a l’acte, la tinent d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos; el secretari General del Departament d’Interior, Josep Martínez; Jaume Estany, gerent del Consorci Sanitari de Barcelona; Francina Vila, Regidora de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona; Maite Casado, Directora General d’Administració de Seguretat, del Departament d’Interior; i Alba Alfageme, Coordinadora de la Unitat de Suport a l’Atenció de Víctimes, del Departament d’Interior.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Consulta oberta del 7è Premi Dona i Esport / La Independent / Noticies Genere

El període de votació popular finalitzarà a les 23 59 hores del dijous 20...

unnamed

Barcelona: Dones Empresonades, Dones Afusellades / La Independent Noticies Gènere

El grup República Feminista Independent de Ca la Dona commemora el dia 9 d...

Sigue el paseo triunfal del baloncesto femenino tras el mundial

nbsp El baloncesto femenino está de enhorabuena y es que las jugadoras siguen recorriendo...