jueves 18 julio 2024

jueves 18 julio 2024

Compartir

CICLE DE CONFERÈNCIES: EL COL·LAPSE DEL SISTEMA. BASES PER A PENSAR EL NOU MIL·LENNI

El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, organitzador aquest cicle de conferències, afirma: “Estem vivint moments convulsos i crítics, provocats per una sèrie de crisis que estan afectant de ple a la ciutadania: crisi econòmica; crisi de l’estat del benestar; crisi política; crisi de valors… Aquesta situació està comportant patiment i dolor a moltes persones, que, cada cop en un nombre més elevat, es veuen avocades a acudir als serveis socials per tal de demanar suport i ajuts”.

Els professionals del treball social, tenen la consciència d’una visió molt real de les repercussions que, en la vida diària, estan comportant les retallades a un sector de població que cada cop és més nombrós. Aquesta situació pot generar en el col·lectiu professional un sentiment de frustració -pel desmantellament progressiu de l’estat de benestar- i d’incomprensió vers les propostes polítiques de sortida a la crisi.

És per això que el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya considera important analitzar i reflexionar perquè s’ha arribat a aquesta situació, i quins factors i han contribuït. Aquest cicle de conferències, sota el títol de “El col·lapse del sistema. Bases per a pensar el nou mil·lenni”, vol aportar elements de reflexió i debat i plantejar propostes i alternatives de cara al futur.

El cicle serà impartit pel professor Jaume Botey, professor d’història de la Universitat Autònoma de Barcelona, i consistirà en 7 conferències que se celebraran entre el 10 d’octubre d’enguany i el 25 d’abril de 2013 al CCCB i al Patí Llimona:” Res no tornarà a ser com abans. Els reptes”; “Les institucions financeres mundials: FMI, BM. OMC”; “Europa davant el col·lapse. Els errors de la construcció europea”; “Espanya, el bon alumne del neoliberalisme”; “Causes globals : la crisi energètica”; “Els límits del model de creixement. Models alternatius”; “Causes globals: la crisi financera”; “El rescat de la banca. Models alternatius”; “Causes globals: els mercats són insaciables”; i “Moviments alternatius: Cap a una nova societat”.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Manifestación el 29 de septiembre por el “Día Internacional por la Despenalización del aborto” / La Independent / Noticias Género

El 28 de septiembre se celebrará el Día Internacional para la despenalización del aborto con...

Mona Zhimin Tang, dissident xinesa inaugura el CICLE DE DRETS HUMANS CASA del TIBET

Aquesta dona artista i activista de drets humans establerta a Holanda, inaugurarà el proper dimarts...

Quito: Ciutats segures per a dones i nenes / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible Fa cinc anys a Quito es va posar en marxa el...