Saturday 13 April 2024

Saturday 13 April 2024

Compartir

XIII Festival Internacional de Cine LGTIB de Catalunya

Es fa a Barcelona, del 17 al 27 d’octubre, i el tancarà Antonia San Juan

D’esquerra a dreta: Ignasi Millet, protagonista del documental; Ventura Pons, director; Xavier-Daniel, director del FICGLB; i Esteve Riambau, director de la Filmoteca.

Del lado del verano és el títol de la pel·lícula dirigida per Antonia San Juan que es projectarà el 24 d’octubre a la Filmoteca de Catalunya, dins del XIII Festival Internacional de Cine LGTIB de Catalunya (FICGLB).

L’actriu i directora, que també és autora del guió, clausurarà el Festival en una roda de premsa prevista per al mateix dia 24. Aquest és, sens dubte, un dels plats forts del certamen d’enguany, juntament amb la projecció de la pel·lícula I love her de la directora ucraïnesa Darya Perelay, perseguida per les polítiques homòfobes russes del govern de Putin.


El Festival, que tindrà lloc a Barcelona del 17 al 27 d’octubre, s’inaugura amb Ignasi M., la pel·lícula-documental de Ventura Pons protagonitzada pel seu amic Ignasi Millet. El director barcelonès ha volgut que la seva ciutat natal i el FICGLB siguin els escenaris de la première europea de la seva darrera pel·lícula, que s’estrenarà als cinemes el 31 de gener del 2014.


Visió d’una trajectòria vital
Segons ha explicat el director, Ignasi M. toca temes que li són molt propers com a persona i amic personal del protagonista de la història durant més de 28 anys. A través de la història vital de l’Ignasi, la pel·lícula-documental parla de la paternitat gai, de la crisi econòmica que vivim i com afecta l’esfera de la creativitat i la cultura, del nacionalisme català i de l’homosexualitat, entre altres temes amb què el públic pot sentir-se identificat.


Per a Ignasi Millet, la proposta de fer la pel·lícula li va arribar en un moment vital complicat, per la qual cosa, i segons va explicar ell mateix en roda de premsa, li ha servit com una mena de teràpia personal i com a via per ajudar altres persones. Ignasi M. és un cant a l’optimisme i a les ganes de tirar endavant malgrat les circumstàncies, tal com expressa la sentència que posa punt i final a la pel·lícula: “La gent viu amb moltes pors, però hi ha moltes maneres d’evadir-les”.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Brasil: Dones negres, les més desateses / La Independent / Notícies gènere

La situació de les dones negres a Brasil encara és més desigual que la de...

Comunicado sobre el juicio por violación colectiva en San Fermines. Andrea i Lunes Lilas

  Compartim aquesta nota de les nostres companyes feministes de Navarra de les associacions Andrea...

Feministes mantenen la crida a la manifestació el 25 de novembre

Els col·lectius feministes mantenen la crida a la manifestació el 25 de novembre, a la...