Thursday 18 July 2024

Thursday 18 July 2024

Compartir

Una festa solidària amb músiques diverses

Són tres dones, Caterina Madroñal, Teresa Checa i Laura Simó. I des de fa 17 anys organitzen la festa solidària de Nadal de la Fundació Tècnica i Humanisme que treballa sobre el càncer. Enguany serà aquest diumenge 18.

alt

 

 

 

La Festa tindrà lloc la tarda del diumenge 18, al Conservatori del Liceu que està al barri del Raval. “Aquesta festa amb músiques diverses, dansa i unes quantes sorpreses- explica Simó -és el resultat de la feina de molts voluntaris i moltes voluntàries de la Fundació; però sobretot de la tasca que fan les doctores organitzadores. Si, crec que hem fet un bon trio organitzatiu” -comenta Simó. Mireu la programació.

 

Formació per a lluitar contra el càncer

Les doctores Madroñal Checa, són oncòlogues d’IDOC (Institut d’Oncologia Clínica), del qual ambdues en són fundadores i al costat d’altres metges experts en oncología, com elles, van endegar la Fundació Tècnica i Humanisme que farà 20 anys el 2017, perquè “Ens vam adonar -expliquen- que era molt necessària una major formació sobre el càncer a les escoles tant de primària com de secundària. A més les families també es trobaven molt perdudes i necessitaven acompanyament especial”. Precisament per aquest treball especial amb familiars, Laura Simó, prestigiosa cantant de Jazz, va conèixer a les doctores: “estava molt agraïda de com cuidaven a la meva mare, i ens implicaven a nosaltres, a la família, en el tractament del càncer que patia. Crec que gràcies a la seva tasca, els últims anys de la meva mare van ser molt millors de com podien haver estat”.

Quan Simó va saber que volien organitzar una festa nadalenca solidària per poder portar endavant la Fundació, es va oferir a cantar i a ajudar-les a organitzar-la, i tal com explica en l’entrevista realitzada per News Cat TV. “Em vaig implicar des del principi. Vam  començar amb una festa molt petita en la qual col·laboraven amistats meves, músics, poetes i cantants… i ha anat creixent any rere any. Ara la fem  al preciós Auditori del Conservatori del Liceu i segur que omplim com ja vam fer l’any passat”.

Per la seva banda, les doctores van continuar amb la seva labor mèdica, i pedagògica a través de la Fundació. Donen xerrades i conferències en diferents col·legis, instituts i universitats. També organitzen xerrades de salut i altres temes dirigides a familiars i persones interessades. I gairebé des de fa temps es van implicar en tasques solidàries i porten endavant dos projectes de cooperació Internacionals, un a Equador i un altre, a Camerun. “Primer vam donar tallers sobre el càncer, tractaments pal·liatius i implicació de l’entorn  i ara organitzem una vegada a l’any cursos per a personal d’infermeria i assistents”- comenta Madroñal, que també ha estat professora dins dels Cursos d’ Investigació en Càncer de Mama de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per la seva tasca amn el càncer va rebre el Premi a l’Excel·lència Professional que atorga el Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) l’any 2008. El resum del treball de la Fundació el  mostren en un vídeo durant aquesta festa anual.

Com a coordinadora artística i responsable d’aquesta festa, Simó, que fa 30 anys que canta i està considerada com una de les millors representants del jazz d’Europa, ens explica: “Aquest trimestre tenia dos concerts a Barcelona i un a Madrid -el  dilluns 12- i malgrat que a vegades també he actuat amb el meu grup, en aquesta ocasió el dia de la festa, només em vaig comprometre a fer la presentació. Estic contenta d’haver aconseguit la col·laboració altruista d’artistes de tanta qualitat. A la primera part celebrem els 40 anys del grup d’Havaneres Bergantí, col·laboradors de la Fundació, i és un luxe comptar amb artistes de la talla de Llorenç Santamaria, o amb la coral de Gospel de l’Auditori del Conservatori del Liceu que dirigeix Ramon Escalé. Serà una festa que agradarà molt. Segur”.

(*) L’Auditori del Liceu és al carrer Nou de la Rambla 88 ( de 18 a 21h). Preu:20 euros 

Entrevista a Laura Simó

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El Departament de Benestar Social i Família ha gestionat un total de 46.130 expedients d’estrangeria

Més de la meitat dels expedients són per sol·licitar l’arrelament social, pas previ indispensable per...

El gènere de les propostes electorals del 21D

Hi ha dos motius perquè La Independent ofereixi aquesta edició excepcional i monotemàtica per...

Unes passes endavant en el món islàmic

Nojoud Ali del Iemen. Foto bloc brghtnepenthe Després d’un llarg debat en la societat...