Saturday 30 September 2023

Saturday 30 September 2023

Trobada global de periodistes amb visió de gènere al Yucatán

Aquesta, a Mèrida (Yucatán, Mèxic) serà la V Trobada Internacional de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, des que aquesta xarxa es va constituir el 2005. La periodicitat de les trobades és cada dos anys, havent estat Morelia (Michoacán, Mèxic), Oviedo (Asturies, Estat espanyol), Bogotà (Colombia) i Marrakech (Marroc) les ciutats organitzadores de les anteriors convocatòries. A la Trobada de Mèrida hi participaran per la Xarxa Internacional a Catalunya ( XIDPIC.CAT-XIPVG) les periodistes i comunicadores: Diva Criado, Júlia López, Montserrat Minobis, Pilar Remirez i Lídia Vilalta.

 

 

Revisaran agressions a comunicadores

per Anayeli García Martínez. CIMAC

Davant la necessitat d’aconseguir que a través del periodisme es narri la condició social de les dones i fer veure que és imprescindible la presència femenina en els mitjans de comunicació, periodistes de Mèxic i diversos països d’Amèrica, Europa i Àfrica, es reuniran al nostre país (Mèxic) per debatre aquests temes.

Reporteres de diferents racons de la República mexicana i d’altres latituds es trobaran aquest 11 i 12 d’octubre a Mèrida, Yucatán , per reflexionar sobre la realitat de les dones, el paper del periodisme, els reptes dels mitjans de comunicació, i la violència que amenaça la llibertat d’expressió i el dret a la informació.

En aquest espai es donaran cita les i els integrants de la Xarxa Nacional de Periodistes i de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, per celebrar el seu cinquè partit en què prendran impuls per seguir treballant en la professionalització d’aquest ofici, i en una agenda periodística que inclogui els drets de les dones.

Convocades per ambdues xarxes de periodistes i per Comunicació i Informació de la Dona ( CIMAC ) , les participants també pretenen reiterar que és obligació dels Estats garantir el dret a la llibertat d’expressió, i en el cas de Mèxic demanar que els crims i atemptats contra periodistes siguin aclarits i castigats.

Cal esmentar que aquest any Mèxic és seu d’aquest diàleg perquè en l’anterior trobada, que es va realitzar al Marroc el 2011, les periodistes van veure amb especial preocupació que de 2002 a 2012 al nostre país s’hagi agredit 130 comunicadores i que en el mateix període 11 reporteres fossin assassinades.

Segons les organitzadores, aquest és un esforç per continuar incidint en la democratització dels països i la comunicació, i amb vista a reduir la discriminació contra les dones en els mitjans, que ara enfronten un context inèdit per la violència cap al gremi periodístic

Hi participaran Elisa Less Muñoz, directora de la Fundació Internacional de Dones en els Mitjans (IWMF , per les sigles en anglès); Marcela Gabiound, secretària regional de l’Associació Mundial per a la Comunicació Cristiana ( WACC , per les sigles en anglès ); Erika Smith, de l’Associació per al Progrés de les Comunicacions ( APC ), i l’antropòloga feminista Marcela Lagarde, entre altres personalitats.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

24 d’octubre, Dia mundial de les Nacions Unides

    Les reivindicacions dels moviments de dones i feministes van iniciar les Conferències Mundials...

Catalunya: El Govern inicia la tramitació de la llei trans* catalana / La Independent / Notícies gènere

La iniciativa legislativa garanteix els drets de les persones trans*, també d’infants i adolescents trans*,...

M. Àngels Cabré. ‘El llarg viatge de les dones’

    A “El llarg viatge de les dones. Feminisme a Catalunya”, M. Àngels Cabré...