Saturday 25 May 2024

Saturday 25 May 2024

Compartir

Targeta Vermella a … eldiario.es pel titular i notícia androcèntrica sobre 15M /La Independent/Notícies gènere

 

Atorguem la targeta vermella a eldiario.es pel titular “Los hijos del 15M ya andan solos” i pel contingut d’aquest article que no té en compte la forta i constant participació feminista en aquest moviment. Reprenem la crítica que la periodista i feminista Joana García ha publicat a les xarxes socials:

 

 

“Després de la intensa jornada d’ahir (12 de maig) els gastats anàlisis simplistes dels mitjans convencionals sobre anades, tornades i desaparicions del # 15M, en un article a eldiario.es mapeja les lluites gestades i fructificades a les places. Seria correcte si no fos per un oblit injustificable: ni una trista menció als feminismes 15M, a les més de 15 comissions i assemblees feministes com Feministes Indignades que porten treballant 760 dies, que recullen les propostes del feminisme anticapitalista, que uneixen visió de gènere amb la de classe i ètnia, que reclamen trencar amb la cultura de la transició també des de les lluites feministes.

“Que estan, estem, deixant-nos la pell per fer visible que l’espoli d’allò comú pels mercats també passa pels nostres cossos. Que pel # 16M hem convocat un # Escrachefeminista a escala estatal on convidem a participar a dones, homes, trans … perquè la contrareforma de l’avortament ens afecta a tots i totes, no només a les dones.

“Mal favor a la lluita pels drets sexuals i reproductius de tots i totes, el periodisme androcèntric (no només pel titular, té zero visió de les implicacions de gènere de les crisis que vivim) i poc rigor, la veritat.

“¡Marees violetes, piquets, vagues, escraches feministes, també existeixen!! ¡Poseu-vos les piles i afineu l’agenda de contactes, que d’activistes n’hi ha moltes!”

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El nou consistori de Barcelona. El pes de Sonia Recasens i Maite Fandós.

FLAIX El nou consistori format per Trias tindrà 13 regidories i un delegat Les tinències...

La revolució al món àrab neix de la pèrdua de legitimitat dels seus governs

Europa ha de reestablir la seva credibilitat després d 8217 haver recolzat dictadures durant anys...

Curs “Dones, migrades i del Sud als mitjans de comunicació…”

El curs 8220 Dones migrades i del Sud als mitjans de comunicació introducció a la...