Thursday 13 June 2024

Thursday 13 June 2024

Suports a Cristina Puig davant el seu acomiadament de TVE

Cristina Puig (Foto: OCG)

L’acomiadament de la periodista Cristina Puig de Televisió Espanyola (TVE) a Catalunya per motius ideològics, com ella afirma, ha generat diverses mostres de suport de col·lectius professionals del periodisme i la cultura. La cadena assegura que va ser per raons disciplinàries.

L’Observatori Cultural de Gènere, que dóna tot el seu suport a la periodista, ha assenyalat en el seu butlletí de premsa: “en el nostre informe de 2013, ‘Tenen veu les dones al periodisme d’opinió?‘. El programa presentat per la periodista Cristina Puig, ‘Gent de paraula‘, va resultar ser el programa de televisió més paritari”.

La mateixa periodista, en declaracions a alguns mitjans, va afirmar que el seu acomiadament de la cadena estatal de televisió ha estat per motius ideològics, que defensarà el seu honor professional i que davant dels seus superiors només va exercir el seu “dret de discrepància en determinats temes”.

Puig assenyala que va ser acomiadada després de denunciar la manca de pluralitat en la recerca de tertulians al programa del qual va ser fins a aquest moment presentadora: “El Debat de la 1 a Catalunya”.

La periodista va ser acomiadada poc després que Eladio Jareño, ex cap de premsa de la representant del PP a Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, fos nomenat director de TVE a Catalunya.

Per defensar el seu ex cap de premsa, Camacho, en un altre debat mediàtic, va atacar a la televisió catalana, assenyalant que a TV3 ella mateixa i el seu partit no existeixen.

En un mitjà públic, allò habitual és que un acomiadament sigui procedent després d’haver estat obert un expedient i que la persona en qüestió hagi rebut fins a tres tocs d’atenció.

“Què esperem d’un mitjà públic sinó un esforç per recollir opinions plurals i donar veu a tots i totes? Si una periodista com Cristina Puig, de provada solvència professional, és acomiadada per exigir pluralitat, on anirem a parar? “, Afirma l’Observatori.

Més informació:
Observatori Cultural de Gènere

El Debat de la 1 a Catalunya

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Abans, durant i després de les guerres”. El conflicte bèl·lic a través de la literatura i les dones

Per Ana Quereda. AmecoPress 17 d’octubre se celebra el VII Dia de les Escriptores per...

marta macias

Dia internacional per l’eradicació de la pobresa

OPINIÓ Es calcula que el 70% de la població en situació d’extrema pobresa són...

Una oportunitat d’or

“El vel és obligatori per a les dones musulmanes. Què farà com a ministra de...