Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Retirada de la Llei Gallardón, tenim garantit el dret a l’avortament?

El 28 de Setembre dia internacional per la despenalització de l’Avortament en  nombroses ciutats catalanes i espanyoles les associacions de dones i altres moviments socials varen sortir al carrer; feia uns dies que havíem vist com el Govern retirava l’avantprojecte de llei  i dimitia el ministre que havia estat el seu executor.

 

Secretaria Dona CCOO capcalera

En aquesta retirada podíem  pensar que ja tenim conquerits els nostres drets en matèria de salut sexual i/o reproductiva, en el nostre país? Recordem també que l’actual llei, vigent des de 2010, de Drets Sexuals i Reproductius i de la Interrupció Voluntària de l’Embaràs va suposar un avenç important respecte a la situació prèvia, però continuem exigint i denunciant els incompliments de les institucions públiques sobre els nostres drets reconeguts. Continuem exigint la despenalització total de l’avortament i la retirada del Codi Penal. També volem recordar que a l’Estat Espanyol es nega l’atenció sanitària a dones embarassades “sense papers”.

També en aquesta data volem recordar,  que milers de dones moren al món, 47.000 l’any segons l’OMS, per avortaments clandestins, que encara moltes dones són empresonades per decidir avortar.  Milers de dones avortem cada any, dins i fora de la legalitat!

I a més a més no hem d’oblidar que no hi ha cap certesa que no hi hagi una nova proposta retrograda per part del govern del Partit Popular, com així ho va insinuar la Ministra Ana Mato, que pot aparèixer juntament amb una sentència sobre la llei actual del Tribunal Constitucional, davant un recurs que va posar el PP.

Per això les organitzacions feministes no s’han quedat a casa; Van sortir al carrer a Catalunya des de Tarragona , Girona, Vic, Reus, Terrassa, Granollers, Lleida i altres pobles i ciutats de la majoria de comarques;   Per això es molt important continuar treballant des de les organitzacions de dones reivindicant el compliment dels drets regulats i la millora dels mateixos. Les Secretaries de la Dona de CCOO, estem treballant en diferents plataformes unitàries a tot Catalunya. 

I reivindiquem:

La retirada definitiva de l’avantprojecte de llei del Partit Popular; Accés universal i gratuït a tots els serveis sanitaris d’atenció en salut i específicament de salut sexual i reproductiva de totes les persones que viuen a Catalunya; L’eliminació de l’avortament del Codi penal espanyol; La no-discriminació per estat civil, orientació sexual o origen en les prestacions sanitàries; Educació sexual i afectiva a totes les escoles.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Les Dones no volen la Justícia Patriarcal / La Independent / Notícies Gènere

Entorn del 25 de Novembre, Dia Internacional de la no Violència contra les Dones i...

Declaracions 8 de març de Laia Ortiz (ICV)

“El 8 de Març les dones hem de ser més reinvindicatives que mai” Amb aquestes...

Reelegida Presidenta Cristina Fernández

Buenos Aires, 24 octubre.- El triomf de la presidenta argentina Cristina Fernández va ser la...