Amb motiu del Dia Internacional de la dona treballadora, 8M, la Comissió de Dones en Valor dintre de l’associació 22@Network ha organitzat una trobada molt especial per visibilitzar les dones a l’entorn laboral del districte 22@.
Eva Diaz, empresària i emprenedora, explicarà en un Dinar Coloquí ( el 5 de març a Novotel, a les 13 h (*)) quins reptes i diferències s’ha trobat i ha viscut després de la seva transició i com ha arribat a la conclusió que el lideratge femení és el lideratge d’èxit del present i futur.
La seva ponència anirà enfocada a comunicar la seva història d’èxit, com viu en l’actualitat el seu canvi de gènere i com ha estat la seva vida passada i les diferències amb l’actual a través d’un viatge interior profund. Tal com ho explica en el llibre que ha publicat recentment, Buscando a Eva: “He construït a la dona que soc sobre l’home que vaig ser” .
Eva Díaz Oñoro, actualment es CEO & Founder de Shaping The i directora general d’ Euthenia. Enginyera industrial, empresària, especialista en gestió de la innovació, consultora estratègica i tecnològica, va desenvolupar la seva professió amb molt d’èxit en companyies com Deloitte, KPMG, Accenture o Appogeo Digital. Als 52 anys va realitzar la seva transició de gènere. Des de llavors promou la diversitat i l’empoderament femení de diversos projectes solidaris.
Quan Enrique es va convertir en Eva, va deixar l’empresa on treballava i es va quedar sense feina, sense diners, sense casa, sense cotxe. I tal com explica al llibre “Vaig haver de recuperar sobretot, l’afecte dels meus fills, i de les meves amistats. Un procés difícil i dolorós, en que vaig d’entendre què és això de ser dona. Entrar en una reunió de negocis no és el mateix per a una dona que per un home”. Eva Díaz ho va viure en carn pròpia. “Jo he estat a l’altre costat, he estat un home entre homes, i sé com és quan entra una dona a una reunió”. Quan va aconseguir una nova feina gràcies a la seva experiència i a l’ajuda d’un ex-soci que va assumir el seu canvi, va ser molt conscient que hauria de tenir molt en compte la seva nova aparença, maquillatge, gestos i el seu to per a defensar les seves propostes. “Quan un home entra a sala de juntes participa en una reunió entre iguals. Tots els vesteixen de manera semblant, dins de la gamma del negre al gris, on l’única nota de color pot ser la corbata, encara que sense passar-te”.
Però el que vol destacar i el que va descobrir en aquesta nova etapa com a dona, va ser que amb l’estil femení podia aconseguir millor resultats que com executiu masculí agressiu del “ordeno y mando”. D’aquest procés d’adaptació que va viure a partir del 2016 va sorgir el seu projecte Shaping New Humans, una consultoria d’estratègia i lideratge pensada per a reestructurar i adaptar als nous temps als líders tradicionals, per a convertir-les en líders d’entorns digitals. “Sobretot amb el projecte Euthenia, estem formant a dones i a persones amb alguna discapacitat, per augmentar la seva competitivitat en els camps empresarials i de direcció de projectes”.
Aquests i altres temes els explicarà a Barcelona. No vol ser una referent de dona trans, només vol que la considerin una dona. Defensa que la igualtat de gènere passa perquè les dones aconsegueixen més posicions de poder. Ella ho té molt clar, que com a persona ha guanyat molt amb el canvi, “Abans era un més entre molts, i ara soc distinta entre totes. I molt més valuosa”.
Dones en valor vol visibilitzar a les empresàries i emprenedores
El Cicle Dones en Valor consisteix en quatre dinars-col·loquis a l’any, centrats en continguts professionals i amb protagonistes femenines per tal de visibilitzar el gran nombre de dones en càrrecs directius, intermedis i tècnics especialitzats a empreses i institucions Sant Martí i de Barcelona, però també donar una oportunitat a les protagonistes a explicar les dificultats trobades i les característiques del seu sostre de vidre personal, així com les seves propostes. La Comissió la coordina Susana Prado, directora d’Inetum, que compta en l’organització amb la complicitat d’Isabel Sabadi, directora general de l’associació 22@Network, i ambdues impulsen que en tota classe de convocatòries de l’entitat es tingui en compte dones, que poden aportar la seva experiència diferencials a qualsevol classe d’actes.
Tot i que l’associació treballa tot l’any per donar més impuls, intensitat i rellevància al paper de les dones: “el dia 5 de març és l’ocasió idònia per demostrar i evidenciar la gran feina que s’està fent i que encara queda per fer, és per aquest motiu que volem batre rècords d’assistència en aquest dinar tan especial pel 22@ Network Barcelona i pels components de la Comissió”, expliquen.
I com a commemoració especial del 8M, es demana a les persones assistents que portin una peça o complement de color lila per visibilitzar la força que les dones tenen en l’entorn laboral. També animen a implicar en l’esdeveniment al màxim de persones, indistintament del gènere i a venir acompanyades. “El futur igualitari l’hem de construir entre totes i tots”, defensen les organitzadores. (*)
+Mes info
“Buscando a Eva”: Liibre a Media luna
Per assistir cal apuntar´se a Inscripcións