S’hi autoreconèix el moviment feminista transversal i genealògicament
La presentació pública serà el 7 de maig de 2014 a les 19h a la Sala La Cuina del CCDFB
Una recerca que no ve del món academic sinó de la mateixa praxis activista feminista, i que ha estat molt celebrada pels seus objectius i per la seva exhaustivitat (malgrat resten fets a completar)
Jona G. Grenzner, co-autora de la publicació
Lola Badenes d’ACSUR i Maria Palomares, co-autora de la publicació
Maria Palomares i Joana G. Grenzner són les dues periodistes que han portat a terme aquesta recerca sobre el moviment feminista català. Aquesta recerca promoguda per ACSUR Las Segovias, inicialment havia de centrar-se en les repercussions del feminisme en el treball de les ONG per a la cooperació i el desenvolupament. Però davant la necessitat de recuperar la memòria dels col·lectius feministes des d’ells mateixos, Grenzner es va proposar fer al mateix temps aquesta genealogia.
A fi de documentar-se per escriure “Sabers i Pràctiques Feministes: Una aproximació al moviment feminista català”, les autores han consultat els diversos fons de documentació de dones del país i han fet llargues entrevistes a dones de diferents espais del feminisme català.
la devolució de la recerca a dones del moviement feminista tingué lloc en una trobada el dissabte 30 de març a Ca la Dona i la devolució a les ONG de la FCONG s’ha fet en una reunió aquest passat dimecres 2 d’abril.
La publicació sortirà aquesta propera setmana i totes les organitzacions interessades en tenir un exemplar es poden posar en contacte amb ACSUR Catalunya.
La presentació pública serà el 7 de maig de 2014 a les 19h a la Sala La Cuina del Centre de Cultura de la Dona Francesca Bonnemaison*
Presentació de la recerca a diversos grups feministes
Després de la Presentació dels resultats de la recerca i recollida d’impressions de les assistents, hi hagué la Presentació del programa Veu Dona Sud en el que s’emmarca la recerca i les recomanacions i recollida d’impressions. Finalment s’encarà la següent fase del projecte: identificació de temes d’actualitat/agenda feminista, treball sobre relacions de poder i diagnòstic intraorganitzacional. Així com la Presentació d’una bona pràctica de sinèrgies feministes en cooperació: Jornades d’Intercanvi de Sabers i Bones Pràctiques de Gestió Feminista per una Vida Lliure de Violència, coorganitzades per Tamaia-Viure Sense Violència, ACSUR i Calala-Fons de Dones.