Sunday 24 September 2023

Sunday 24 September 2023

Protecció Internacional a víctimes de tràfic d’éssers humans

Un centenar de professionals i tècnics especialistes, van participar ahir en un seminari sobre Protecció Internacional a víctimes de tracta d’éssers humans. L’espai formatiu de reflexió i debat organitzat per ACNUR, SICAR, i amb el suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General per a la Immigració i l’Institut Català de les dones, va tenir com a objectiu contribuir a la formació i millora de les pràctiques d’identificació, protecció i atenció a persones que sol·licitin asil i a les refugiades.

 

 

En l’Acte d’obertura, la presidenta de l’ ICD Montse Gatell, va demanar “la implicació activa de tota la societat en la lluita contra el tràfic d’éssers humans” i va dir que: “Afecta principalment les dones, les adolescents i les nenes com una manifestació clara i brutal de la violència contra les dones”.

 
Va anunciar que amb l’objectiu d’aprofundir en la col·laboració entre institucions i entitats en l’ajuda a les víctimes de tràfic de persones a Catalunya, l’Institut Català de les Dones ha passat a formar part aquest any de la Xarxa catalana sobre el tràfic de persones, que promou la protecció integral i l’atenció a les víctimes.

Va explicar que es preten que les dones que es troben en situacions tan extremes coneguin els seus drets i prenguin decisions “L’ ICD està ampliant els convenis establerts amb les entitats que fan atencions presencials d’acollida a les dones explotades sexualment per facilitar la traducció simultània en les seves actuacions”. La traducció que ofereix l’ ICD es realitza a través de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència 900900120, que atén en 124 idiomes.

Des de l’ICD es coordina el Grup de treball per a l’abordatge de situacions de tràfic de persones amb fins d’explotació sexual. Es tracta d’un grup de treball interinstitucional, on també hi participen les entitats que treballen en l’àmbit de la prostitució, que des del mes de gener forma part de la Comissió Nacional per a una intervenció coordinada contra la violència masclista, màxim òrgan de coordinació institucional en aquest àmbit a Catalunya.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Jornada Salut Mental i Gènere al Món Laboral / La Independent / Notícies gènere

L’àrea de Promoció d’Activitats i Entitats de l’Institut Català de les Dones organitza la Jornada...

Intersindical Valenciana crida a sumar-se a la Vaga Educativa i a les manifestacions el 9M

  El Sindicat considera que l’ensenyament competeix al conjunt de la societat valenciana Intersindical Valenciana...

Les dones al mercat de treball de Catalunya en el 3er trimestre 2013

  Segons dades de la Enquesta de Població Activa (EPA) del tercer trimestre del 2013,...