Wednesday 29 May 2024

Wednesday 29 May 2024

Oaxaca. Mexico: Onze nenes i nens, pel canvi d’estereotips / La Independent / Notícies Gènere

There are no translations available.

 

 

Parlar sol de nens és oblidar-nos de la meitat de la humanitat: Nadine Gasman. Encara que sembli molt senzill el canvi de la barra infantil del Canal Onze de “Onze nens” a “Onze nenes i nens”, a partir del 15 de gener, és tota una revolució. Parlar de totes les nenes i els nens implica obertament el reconèixer que quan només parlàvem de nens estàvem oblidant a la meitat de la humanitat. 

 

Breve Semmxic foto 2

 

 

Nadyne Gasman, presidenta de l’Institut Nacional de les Dones va destacar la importància d’aquest fet, en recordar que totes les feministes són conscients que el que no es veu no existeix. El que no es nomena, no existeix.

És molt important, va dir el paper de la televisió en l’educació inclusiva, transformadora i aquest és un dels objectius d’aquest govern. Va afirmar que en les discussions que s’han plantejat des de la Secretaria d’Educació i tots els àmbits, respecte a Què cal fer per a treballar per la igualtat?, es conclou que cal canviar els estereotips i entendre que totes i tots som iguals.

Aquest és el Mèxic que volem, una televisió educativa, lúdica, que promogui la igualtat, la no discriminació i la inclusió.

 

 

Breve Semmexix 1 foto

 

 

 

Va assenyalar que, d’acord amb alguns estudis, les nenes de 5 a 7 anys ja pensen que no són tan bones com els nens. Cal ensenyar-los, va dir, que elles poden ser el que vulguin; científiques, artistes. Als nens cal ensenyar-los que les nenes al seu costat són iguals, que no cal tractar-les com a princesetes, són iguals a ells.

Nadine Gasman va assenyalar que els nens de 4 a 12 anys es passen cinc hores del dia veient televisió, tot tipus de programes, des de realitys, telenovel·les fins a problemes reals de casos de la vida.

Per això es va pronunciar per a aprofitar el potencial de la televisió en el canvi d’estereotips de gènere, reconèixer la diversitat aquí en aquesta nostra riquesa i en la igualtat ja que aquesta és la nostra força, va afirmar.

També va dir que aquest conveni amb Canal 11 és molt transformador i felicità al director, José Antonio Álvarez Lima per la paritat que existeix en la producció, on les dones són més que els homes, i això – va dir- la paritat es nota, aquest és el Mèxic que volem.

La directora del segment infantil de Canal 11, Claudia Walls Walls, va assenyalar que el canvi d’identitat reflecteix el compromís de la televisió pública per oferir continguts que ressalten la pluralitat, el valor i la importància de les nenes i els nens, així com contribuir al seu desenvolupament integral per a aconseguir persones independents, creatives, tolerants i respectuoses.

Agregà que la programació del segment infantil destaca l’apoderament de les dones a través de personatges sòlids i divertits que juguen un paper fonamental en diverses històries, moltes de les quals estan inspirades en fet reals, comuns i tangibles i que busquen promoure diferents àrees del coneixement com la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques.

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: SEMINARI Tres mirades sobre Simone Weil / La Independent / Notícies gènere

El seminari “Tres miradas sobre Simone Weil” forma part del cicle de cursos sobre...

Catalunya: ESCA 2017: Les dones tenen comportaments més saludables que els homes però pitjor estat de salut.

La passada setmana l’ESCA va presentar un estudi on va revelar que 3 de cada...

A favor d’una renda garantida de ciutadania

Sara Berbel Carme Porta ..al nostre pais, el risc de pobresa té més incidència entre...