Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Oaxaca. Mèxic: Segona Fira Internacional del Llibre Feminista / La Independent / Noticies Gènere

A Oaxaca (Mexic) s’ha culminat amb èxit, aquest 15 de maig passat, la Segona Fira Internacional del Llibre Feminista (FILMUFE) amb el missatge “Teixint arrels i resistències”.

En aquesta Segona Fira, el propòsit ha estat fomentar i difondre coneixements dels diferents feminismes, estudiar i tractar a fons el racisme, la descolonització i estudis de dones en general. Ha estat important la participació de diferents dones amb càrrecs polítics ( alcaldesses, regidores…) que van explicar la seva experiència en la pràctica diària dels seus càrrecs.

 

 

 

El lliurament d’un diploma per la participació en els diferents estudis feministes, ha estat un important al·licient per a les assistents a la Fira.

Segons la presidenta de Luna del Sur * Erika Lili Diaz Cruz, que s’hagin presentat tantes ponències sobre el tema de les dones contribueix a fer que aquesta Fira sigui cada vegada mes notable i visitada, ja que ocupa un espai socialment important.

S’ha considerat incloure, amb urgència en els continguts, el tema dels feminicidis, així com la violència contra les dones. També hi ha participat mitjançant una ponència Gladys Tzul Tzul, especialista maia,  s’hi ha presentat el llibre “Aunque no parezca es violència” de les autores, sociòlogues i investigadores, Margarita Dalton i Josefina Besaury Aranda.

 

*web de notícies, que cerca la informació i els continguts més importants de la capital Oaxaca, i de les regions de l’estat.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Isabel Franc

La bruixa Butler

OPINIÓ Judith Butler i la seva companya, Wendy Brown, van ser insultades i agredides...

El paper de les dones lesbianes i la seva invisibilitat històrica

Si les lesbianes existeixen des que el món és món, com és que no han...

Migració, tema absent als discursos electorals a Barcelona

El 30% de la població barcelonina és d'origen divers i només l'1% vota, segons una...