L’exconsellera competirà amb Jordi Hereu per a ser candidata a l’alcaldia de Barcelona
L’exconsellera de la Generalitat Montserrat Tura ha anunciat que vol competir amb Jordi Hereu per a ser la candidata a l’alcaldia de Barcelona pel PSC. A la web de la candidatura,afirma que es presenta “amb la voluntat que Barcelona tingui, per primera vegada, una dona que assumeixi la màxima responsabilitat institucional de la ciutat”. Tura vol continuar “servint Catalunya”, i el nou repte, explica, és fer-ho des de l’ajuntament de Barcelona “un dels honors més alts de qualsevol ciutadà”.
En una multitudinària conferència de premsa, ha subratllat que, si arriba al càrrec, intentarà recuperar l’entusiasme dels barcelonins, especialment al districte de Ciutat Vella, que en els últims temps ha viscut episodis de corrupció, i on la pobresa i la marginació són importants.
Tura és metgessa de professió, tot i que la major part de la seva carrera professional ha estat en política. “Jo no seria com sóc sense el meu entorn, també familiar. Sóc besnéta d’un noucentista, néta d’un republicà i filla d’un lluitador antifranquista exiliat’”, explica en el llibre La dona tenaç. Retrat de Montserrat Tura (Edicions Dau, 2006), escrit per Carles Serrat. Va ser alcaldessa de Mollet des del 1987 fins al 2003, una etapa en què va transformar la ciutat i hi va deixar una empremta vista com molt positiva. Després ha estat consellera d’Interior i de Justícia en els dos governs del Tripartit.
Una postura ferma en la prostitució: a favor de la regularitzar-la
Davant la problemàtica de la prostitució, les associaciacions de dones i les dones compromeses amb els moviments feministes tenen diverses opinions. És un tema de debat on sempre ha estat dificil el treball conjunt.
Si arribés a l’alcaldia de Barcelona, potser Tura abordaria el problema de la prostitució, que ha estat motiu de conflictes i polèmica a la ciutat. L’exalcaldessa de Mollet és una ferma defensora de la legalització i regularització de la prostitució. I ha deixat clara la seva postura en nombroses ocasions, a diferència d’altres càrrecs polítics, que no es comprometen en cap de les dues postures: l’abolicionista i la que és a favor de la regularització.
Com ha explicat en nombroses entrevistes, Tura pensa que la prostitució ha d’estar regularitzada per llei, i afirma que una societat que és capaç de regular-la demostra “maduresa”. La llei tant ha de regular l’activitat de les persones que exerceixen la prostitució com la de les que en demanden, explica.