Sunday 24 September 2023

Sunday 24 September 2023

Compartir

Mèxic: Milers de persones protesten contra la violència masclista / La Independent / Notícies gènere

Al crit de #NosqueremosVivas milers i milers de dones mexicanes de nord a sud i d’est a oest van recórrer places, parcs, avingudes en unes 40 ciutats del país per exigir que s’aturi la violència contra dones i nenes, van demandar cessament a la impunitat en un país on són assassinades almenys sis dones cada dia i milers reben assetjament, persecució i violacions sexuals, a la casa, a l’escola, a la feina i al carrer.

 

 

 

En una mobilització simultània a tot el país, sense precedents, es convocà a través de les xarxes socials d’ “un grup d’amigues” que van proposar sortir als carrers a través del mur Imatges en Veu Alta. En només uns dies va aconseguir la suma de milers de cibernautes que van aconseguir que milés de dones sortissin aquest diumenge.

A les marxes van participar-hi també dones que la cap de logística, Jimena Soria, va nomenar-les “dones del poder”. Hi va haver diputades, senadores, funcionàries públiques de diverses dependències, entre elles Lorena Cruz Sánchez, Presidenta de l’Institut Nacional de les Dones; Angelica Luna Parra, de Indesol, i Claudia Alonso, de la Secretaria de Governació. També la presidenta de l’Institut de les Dones del Districte Federal, Teresa Incháustegui, així com representants d’ONU Dones i d’Amnistia Internacional i altres funcionàries i legisladores en les marxes dels estats.

Més informació:
Milers protesten contra la violència masclista

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

TERRES DE L’EBRE – INTERNACIONAL: 19-G. Donem-nos les mans

Aquest dissabte, 19 de gener, es farà la Cadena Solidària Donem-nos les mans, formada per...

Guerra a Síria? Breu guia per al debat

OPINIÓ Sembla que som a les portes d’un atac militar sobre Síria. Se’n parla i...

El sexe com a expressió del poder

Portem uns dies en què el sexe no consentit, i les violacions no deixen de...