Monday 02 October 2023

Monday 02 October 2023

Compartir

Méxic: Dones periodistes denuncien assetjament i abús sexual / La Independent / Notícies Gènere

 

Es crea el #MeTooE$scritoresMexicanos: Dones periodistes denuncien assetjament i abús sexual en mitjans de comunicació. Entre les denunciats hi ha famoses columnistes, reporteres i presentadores.

 

 

El col·lectiu Periodistes Unides Mexicanes – PUM – està denunciant a través de les xarxes socials, l’assetjament que han sofert i estan patint, la fustigació i les agressions sexuals que reben per part de companys i caps de mitjans, en els seus respectius llocs de treball.

Denuncien abús i violència, i amb la intenció de difondre i denunciar aquesta situació d’impunitat, han creat el Hashtang#MeTooPeriodistasMexicanos, amb la intenció de donar-ho a conèixer en tot el país.

Segons dades del col·lectiu PUM, esta integrat per reporteres, editores, fotògrafes, dissenyadores, infografistas i il·lustradores, denuncien que no poden continuar treballant en aquestes situacions “No volem continuar treballant si els editors condicionen la publicació de les nostres notes al fet que sortim amb ells. No volem que les nostres fonts ens tornin a demanar fer una entrevista a la seva habitació d’hotel. No volem haver de vigilar al col·lega assetjador que s’asseu al costat a la redacció”, acusen.

Veient la gravetat d’aquests fets, i les poques solucions que es prenen per a eradicar-los, el col·lectiu PUM, ha dut a terme un sondeig d’aquesta situació a través de xarxes socials. Han publicat els resultats a través del seu compte de Twiter: el 61% de les dones assetjades en els seus mitjans van veure afectada la seva tasca laboral, el 49% ha estat agredida pel seu cap directe, però només el 18% van presentar una queixa en la seva empresa.

Expliquen, que la majoria d’empreses en les quals treballen “són còmplices de l’assetjament i la impunitat”, ja que el 84% de les treballadores enquestades denuncien que en les seves empreses no tenen accés a protocols de denúncia d’agressions o bé els desconeixen.

La situació de violència contra les dones a Mèxic està essent d’ una gran magnitud, s’està traslladant a tots els àmbits, del familiar al laboral, i són 9 les dones assassinades diàriament segons dades d’ONU Dones.

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Novembre sencer d’art femení i col·lectiu a Madrid

O s’ha ignorat o s’ha infravalorat. L’art femení ha estat relegat a un “art de...

Madrid: “Voces para Sor Juana” / La Independent / Notícies Gènere

Redacció AmecoPress És una instal·lació audiovisual que pretén que el missatge de l’escriptora Sor Juana...

On-line Argentina: Capacitación virtual continua en feminismo y género con el auspicio del Diploma Superior de Comunicación y Género

A partir del Diploma Superior de Comunicación y Género, iniciamos con un socio un proyecto...