Saturday 20 July 2024

Saturday 20 July 2024

Compartir

Manifest Moviment Feminista Valencià: MAREA VIOLETA CONTRA LA REFORMA DE LA LLEI DE L’AVORTAMENT

NO AL RETROCÉS EN MATÈRIA D’INTERRUPCIÓ VOLUNTÀRIA DE L’EMBARÀS

El Moviment Feminista de València juntament amb altres organitzacions d’àmbit estatal volem expressar la nostra indignació davant les afirmacions del Sr. Gallardón entorn de la maternitat, considerant-la destinació forçosa, central i única per a totes les dones, amb independència de la seua decisió. Idees que han estat utilitzades des de temps immemorials com justificació per a restringir els drets i llibertats de les dones.

Així mateix rebutgem la derogació de la Llei orgànica 2/2010 de 3 de març de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs, per a tornar a una versió revisada de despenalització en alguns supòsits. De nou, la decisió sobre si seguir o no avant amb un embaràs, no recaurà en les dones, sinó en el personal mèdic i el poder judicial, i l’avortament tornarà a ser considerat un delicte, excepte supòsits, el que ens tornara a la inseguretat jurídica de dones i professionals de la regulació anterior.

Tornar a una legislació “de permisos” ens allunyaria de la legislació majoritària en els estats més desenvolupats i en la majoria dels països de la Unió Europea, en els quals la interrupció voluntària de l’embaràs està despenalitzada i es regula a través de la llei de terminis (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, França, Portugal, Grècia, Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Letònia, Lituània, Hongria, República Txeca, Itàlia, Romania i Regne Unit). Sense oblidar que els òrgans de supervisió dels tractats internacionals de l’ONU vénen expressant clarament que els drets humans de les dones, com el dret a la vida, a no ser objecte de discriminació, o a no ser sotmesa a tracte cruel, inhumà i degradant, entre uns altres, es veuen compromesos quan s’implementen lleis i pràctiques restrictives i punitives en relació a l’avortament.

 

Contra el retrocés en drets a la salut sexual i reproductiva de les dones. No a la derogació de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

País Valencià: convocatòries de concentracions amb motiu el 28 de setembre, Dia Internacional pels Drets Sexuals i Reproductius

La Xarxa Feminista i Intersindical Valenciana animen a participar en les concentracions convocades tant en...

900 dones desaparegudes a Mèxic

El 2018, hi va haver 3.260 dones desaparegudes, la majoria d’entre 10 i 17...

Cuba: Els reptes de comunicar sobre violència de gènere

Per Redacció SemLac Un periodisme amb perspectiva feminista ja implica una anàlisi crítica i això...