Thursday 08 June 2023

Thursday 08 June 2023

Foto 1

Compartir

L’Instituto de la Mujer celebra el 8 de març

 

Aquest any l’Instituto de la Mujer ha avançat (per la convocatòria d’eleccions i d’acord a la Llei orgànica del Règim General Electoral) l’acte institucional de celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, que es va celebrar el 4 de març a l’Auditori de Caixa Forum de Madrid.

Amb el suport gubernamental important, els premis a la igualtat 2019 han estat lliurats, entre d’altres, a la iniciativa de “Las Periodistas Paramos”. A l’acte van ser-hi presents a més de la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska; La ministra de transició ecològica, Teresa Ribera; La ministra de Finances, María Jesús Montero; La ministra d’economia, Nadia Fernandez; La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet; El ministre de cultura, José Guirao; I el ministre d’agricultura, Luis Planas.

 

 

Foto 2

 

 

El Feminisme “no suposa cap amenaça”

La  vicepresidenta del govern, ministre de la presidència, relacions amb les Corts i la igualtat va defensar que feminisme “no suposa cap amenaça”. A més, va convidar a continuar treballant perquè les dones “encara” conviuen amb situacions de “desigualtat”. Durant la cerimònia, es va premiar a  les dones i als homes que son “exemple” de la lluita per la igualtat. “Amb la vostra vida mostreu que els canvis que hem de fer per una  vida digna, són possibles”, va destacar.

 

foto 3

 

 

Aturada de periodistes

Durant l’acte sobrevolava la imatge de les manifestacions massives que van inundar els carrers de les ciutats principals de l’estat espanyol el 8 de març pasat i que es van convertir en un referent internacional. Un procés en el qual l’impuls donat al treball sostingut de la Comissió 8 de març, va ser molt important des de “Las Periodistas Paramos” aquell dia, i que també va incidir en la difusió de la convocatòria a través dels mitjans i va provocar la resposta d’altres col·lectius de dones. Per tant, en la categoria d’ “Aposta per la igualtat”, les promotores  del moviment col·lectiu ‘Las Periodistas Paramos” foren recompensades.

 

 

 

foto 5

 

 

Set promotores de Las Periodistas Paramos– Ana Requena, Marta Borraz, Magda Bandera, Mercedes Domenech, Amaya Larrañeta, Marilín Gonzalo i Eva Belmonte- recolliren el Premi donant gràcies, en primer lloc, a la Comissió 8M per la gran feina que estan fent durant tants anys, i per continuar-la malgrat totes les dificultats. Hi hagué 8.000 dones que varen signar el manifest de les periodistes.

En ‘Superació’, va rebre el Premi,  Carmen Lopez Award, la primera surfista espanyola cega a participar en una classe de surf adaptat. La categoria “Afegint per canviar” la va rebre l’Associació Homes per la Igualtat. El d “Emprenedoria” fou per a la Societat Cooperativa LOVEPAMUR, un projecte per cuidar a gent gran a la comarca de La Vega-Valdavia (Palència). A la secció “Obrint el camí”, la reconeguda fou Rosa María García-Malea, la primera dona espanyola que ha pilotat un F-18. De l’ Instituto de la Mujer va rebre el guardó  “L’excel·lència Professional”, Adela Sáez Zafra, una cirurgiana premiada i una de les més valorades especialistes de salut del país. En la categoria de “Trencar la bretxa digital de gènere”, va rebre el Premi María Ángeles Martín Prats, enginyera aeroespacial per al desenvolupament de l’aviònica.

 

Temps de dones

Durant la cerimònia de cloenda, Carmen Calvo va dir que “la llibertat d’alguns no és feminisme, feminisme és la igualtat de tots”. 

No és una qüestió de solidaritat sinó de Justícia i el següent. Molts homes han entès que no hi ha punt de retorn en una lluita que és la de l”ètica, la política i els estats en el segle XXI. N’hi ha molts que saben que el feminisme no suposa cap amenaça, solsament ho és per privilegis i per a maltractadors. El feminisme és un gran patrimoni de moltes dones al llarg de la història, i que moltes l’han pagat amb les seves vides per elevar les seves veus i demanar la seva llibertat, la seva sobirania, canviant les societats que miren i tracten les dones com a éssers inferiors”.

La vicepresidenta digué que “aquest temps de dones durarà molt. No hi ha marxa enrere, es important que tots els països es comprometin a la igualtat real. Les dones son la meitat de la població del món”.

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Contra la trata. Vides truncades per voluntat pròpia?

Internacional – ONU Mujeres: Conseqüències de les guerres per a dones, nenes i nens / La Independent / Notícies Gènere

Eleccions el 27 de setembre de 2015