Friday 21 June 2024

Friday 21 June 2024

Compartir

L’Impem forma empresàries del Maresme perquè donin un impuls als seus negocis

El programa Dóna’t un impuls ha format 435 dones


 

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), amb la col·laboració de l’empresa ProyectosTic, ha celebrat el 15 de desembre passat a Mataró la tercera trobada de Xarxes d’Empresàries del Maresme. Les participants han celebrat un dinar amb menjar fet a casa i a continuació han participat en un taller sobre networking impartit per la directora de ProyectosTIC, Rosaura Alastruey. La trobada forma part del programa Dóna’t un impuls, adreçat a dones empresàries.

 

 


L’objectiu és enfortir i impulsar negocis liderats per dones situats principalment als barris de Cerdanyola, Rocafonda, El Palau i l’Escorxador de Mataró, segons que ha explicat Sandra Sánchez, tècnica d’empresa de l’IMPEM. L’organisme fa primer un diagnosi de les necessitats i expectatives que tenen les empresàries, i a continuació proposa una sèrie d’activitats per millorar el negoci, com ara formació, assessorament, informació sobre recursos o un acompanyament personalitzat en el desenvolupament del projecte empresarial. En un any hi han participat 435 dones.

 

CIMG0139
Carme Riera i Roura, gerent de ‘Nutrilite and Artistry’

 

L’any passat, l’IMPEM ja va desenvolupar un programa similar, Dóna’t una oportunitat, que tenia per objectiu millorar les habilitats i capacitats emprenedores de les dones de Mataró. Hi van participar 280 dones, que van rebre formació i suport en la creació i posada en marxa d’un negoci.

Prop d’un 30% de les persones emprenedores són dones

 

A l’hora de dissenyar aquests programes, l’IMPEM ha tingut en compte dades sobre la participació de la dona al món empresarial.

1. Segons la publicació Dones i treball del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. Anuari 2007, les dones emprenedores representen el 28% de l’empresariat català.

 

2. Un estudi realitzat l’any 2009 per l’IMPEM mostra que les dones emprenedores de Mataró engeguen projectes motivades més per la necessitat i el desenvolupament personal que per la detecció d’oportunitats. També se’n desprèn que tenen més dificultats per accedir al finançament inicial a causa de les característiques de les empreses creades, majoritàriament del sector de serveis.

 

3. Segons l’estudi La presència de les dones en el món empresarial català, realitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona l’any 2008, més del 95% de les empreses creades per dones assessorades pel programa Inicia de la Generalitat de Catalunya estan relacionades amb el sector de serveis, mentre que en el cas dels homes en són en un 74 %.

CIMG0144
Luz Vargas, gerent d’una empresa de disseny i producció de joies

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Gènere i VIH/sida: transversalitzar la solució a la pandèmia

Mentre des del Vaticà surten focs d’artifici pel canvi de posició sobre l’ús del preservatiu...

Creació d’Àgora, l’espai de les dones de Cubelles

Els grups de dones de Cubelles (Dones La Fita, Por Derecho Propio, Dones amb Iniciativa,...

Noves formes, velles idees

Són uns temps força estranys aquests. Les eleccions generals s’acosten i els dos grans partits...