Thursday 28 March 2024

Thursday 28 March 2024

Compartir

L’èxit, un objetiu a plantejar-se com dones

David Tomás, prestigiós coach i Horacio Ladrón de Guevara, director teatral s’han unit per presentar per primera vegada en aquest país una conferència-espectacle* teatral sobre com aconseguir l’èxit, que fins ara ningú havia presentat. Però el més interessant d’aquest esdeveniment de “Coach teatral” és que es presenta en clau feminista, segons David Tomás per què van decidir tractar de manera amena i divertida les creences limitadores que afecten la nostra societat, i “en general la majoria són prejudicis sobre les dones, encara que també hi ha fòbies, pors i inseguretat personal “.

“Arribar a tenir èxit a la vida no és aconseguir la fama o molts diners és pot fer el que vols -explica Tomás, i per això nosaltres en cada inici de conferència preguntem al públic, i a tu que t’ho impedeix?, i per què no aquí i ara ?” i ens dirigim a qualsevol dels participants”. Així, i pas a pas mentre explica les 7 claus de l’èxit, parla de les creences limitadores, i fa participar al públic en el que s’anomena “La Roda de la Vida” (sobre l’equilibri de les nostres prioritats),on van eixancant-se a les cadires actrius i actors que molt a l’estil de la primera etapa de la Cubana, expliquen coses personals i fan riure i alhora reflexionar. 


Entre les i els que intervenen hi ha una maniàtica de la neteja, un matrimoni desavingut i un masclista fora de lloc, que al final, i amb gran sentit de l’humor, parlen entre ells, per demostrar el poc que en realitat ens escoltem … 

 Cal tractar el masclisme com limitador per a tots

Per Tomás l’èxit és una interpretació personal intransferible, i pot no tenir res a veure amb el concepte dominant sobre aquest, i més ara, amb el necessari canvi de paradigma. “Tractem temes de referència general que afecta totes les persones
-explica- i facilitem claus per aconseguir les nostres fites, si no ens limitem a nosaltres mateixos en el camí. En el cas de les dones és molt important aquest treball personal, perquè influeix molt la societat en què vivim, encara que siguin diferents les creences d’aquí que les de l’Iraq, per exemple, però en cada lloc i amb cada persona, hi ha de treballar limitacions concretes”.

Segons   Horacio Ladrón de Guevara, que es considera feminista,  per a ell, escriure sobre aquest tema és una forma de catarsi i de cura del masclisme heretat. Perquè “tinc mare i germana amb històries de maltractament i crec que cal incidir en aquest tema”. També és cert, que algunes de les intervencions teatrals remarquen massa a la coneguda “guerra de sexes” que no sempre comporta un canvi de mentalitat. “L’autoritarisme no té gènere, ni raça, ni religió- afirma-. Conec homes i dones molt ‘mandonas’, i també el contrari. Posar en escena és enriquir el debat. No oblidem aquella veritat que diu: si d’això no se’n parla, no existeix “.


  

Seguint amb Horacio Ladrón, ens comenta que com a bon seguidor de Simone de Beauvoir està d’acord que “el matrimoni no hauria de ser la unió de dues pors, sinó de dues llibertats, i aquesta lliçó encara està per aprendre. He comprovat que a les parelles que assisteixen a la conferència-espectacle els agrada, riuen, i després em comenten que els ha fet reflexionar “.


 Cal buscar una altra definició d’èxit

L’èxit amb la ‘escalada professional’ i l’accés a un major poder adquisitiu, i no amb altres valors, segons Tomás és la “mentida” que ens hem cregut, i que ens ha portat a la situació actual: “Cal que canviem les nostres creences, pel que fa als valors de l’èxit, El que importa és poder fer el que ens agrada i viure d’acord amb l’entorn. Cadascú ha de valorar si el satisfà més sentir-se bé, i tirar endavant una família, o passar-se 10 o 12 hores diàries a l’oficina “

 I en aquest tema, també dones i homes opinen de forma diferent. Segons Horacio: “als homes ens costa més reconèixer que hem de millorar en l’aspecte amorós. En això les dones s’apliquen la història des de fa mil·lennis. Les dones d’Atenes es van tancar al contacte sexual amb els seus homes perquè aquests deixessin de fer la guerra. Hauríem de repetir la gesta, que en aquest cas seria, “deixar de fer l’amor amb els homes indignes, corruptes, especuladors i violents”. I acaba dient rient “: Si això es fes al millor i durant dues generacions hi hauria molt pocs embarassos al món”.

 Tomás, que porta molt de temps com a coach, expert en PNL, i utilitza diverses tècniques, ha arribat a la conclusió que per arribar al gran públic cal fer una conferència- espectacle, d’allò mès gran.. Per això, a aquesta primavera ja començaran a presentar aquest innovadora forma de “Coach teatral” en algun gran teatre de Barcelona. “Volem popularitzar la feina del coach, que encara es considera minoritaria, i no obstant això només és una persona professional que ajuda a les persones a aconseguir els seus objectius i superar les seves limitacions. Totes les persones tenim els recursos necessaris per aconseguir els nostres propòsits, però en algunes ocasions, les nostres creences limitadores ens ho impedeixen en forma de Diàleg Intern Negatiu. Exemple: No serveixo, no m’ho mereixo, no sóc capaç, sóc baix, sóc gros, sóc lleig, etc. “I per” formar “i aprofundir en aquest camp, David també organitza cursos i tallers.

 

Video sobre l’eliminació de fobies, pors y creences limitants.

 

*Les dates dels pròxims “Coach Teatral” són els dissabtes 9, 16 i 23 de març, a l’Hotel VillaEmilia.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Revista recomanada: Núm. 31 de la Revista de la Secretaria de la Dona de CCOO

Obriu la revista

...

La Resolució 2242 de les Nacions Unides suposa una fita en la 1325

    Davant la necessitat de comptar amb més dones líders en la presa de...

Agenda de Desenvolupament Post 2015 amb enfocament de Drets

    “Proporcionar i implementar una agenda de desenvolupament post-2015 no només implica ‘no deixar...