Thursday 30 May 2024

Thursday 30 May 2024

Compartir

Les noves Conselleres del Govern de la Generalitat

El Govern que tot just es constitueix aquest dijous 14 de gener de 2016 tindrà tretze conselleries, cinc de les quals estaran liderades per dones. Es demanava paritat i s’acosta a un 36%. No obstant això, pel que fa a la nominació de les secretaries generals la diferència és gran: en els 13 departaments només hi ha una dona.

Els darrers dies se’n ha parlat molt de noms i semblava que no es compliria la paritat que recullen els articles 18 i 19 del capítol IV de la flamant llei d’igualtat. Després d’una campanya de pressió a les xarxes socials, en que es demanava la paritat, aquesta s’aplica de forma exacta als percentatges mínims, sent el 36% el que pertoca a la representació de dones al nou Govern. No s’arriba al 40% tot i ser un Govern més paritari que qualsevol dels anteriors (tot i que en alguns casos estem parlant de més carteres i més dones al Govern). D’altra banda, s’ha denunciat que, tot i aquesta paritat, el nou Govern serà un dels governs de l’Estat amb menys presència de dones.

Les noves Conselleres són de perfils molt diferents i seran les responsables de les carteres de: Presidència, Treball, Acció Social i Família, Agricultura, Ensenyament i Governació.

 

 

Neus Munte

 

 

 

Neus Munté – Nascuda a Barcelona el 1970. Pertany a CDC, provinent de les JNC. Sindicalista d’UGT, on va formar part de la Comissió Executiva Nacional. Ha estat Consellera de Benestar Social i Família i, des del juny del 2015 Vicepresidenta i portaveu del Govern. Serà la responsable de la Conselleria de Presidència, portaveu del Govern i responsable d’una de les grans àrees de Govern: Estat del Benestar.

 

Dolors Bassa

 

 

Dolors Bassa – Va néixer a Torroella de Montgrí el 1959. Regidora per ERC entre el 2007 i el 2015. Ha estat la Secretària General d’UGT a les comarques de Girona i diputada en la candidatura de Junts pel Si. Membre del Col·lectiu per la Igualtat. Serà la responsable de la cartera de Treball, Acció Social i Família.

 

 

Meritxell Serret

 

Meritxell Serret – Nascuda el 1975 a Vallfogona de Balaguer. Membre del Secretariat Nacional de l’ANC. Ha treballat a Unió de Pagesos i, fins ara, era coordinadora tècnica de la Fundació Món Rural. Va ser regidora per ERC, tot i ser independent. Assumirà, i serà la primera dona a fer-ho, la Conselleria d’Agricultura.

 

 

Meritxell Ruiz

 

Meritxell Ruíz – Nascuda a Reus el 1978. Va ser diputada per CiU al Parlament entre 2006 i 2010. Va ser Directora General d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa en el darrer Govern. Serà la responsable del Departament d’Ensenyament.

 

 

Meritxell Borras

 

 

Meritxell Borràs – Va néixer a l’Hospitalet de Llobregat el 1964. Prové de les JNC de les que va ser Presidenta i fundadora. Membre de CDC, amb qui va ser diputada al Parlament entre la VI i la IX legislatura. Va ser regidora per CiU. Assumirà la responsabilitat de govern com a Consellera de Governació.

Aquest dijous 14 de gener, i en la primera reunió del Govern, s’ha aprovat la nominació de les 13 persones responsables de les diferents secretaries i hi figura només una dona: Maria Jesús Mier i Albert, secretària general del Departament d’Ensenyament.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Donna Strickland, Premi Nobel de Física 2018

Aquesta és la tercera vegada a la història que una dona guanya el Nobel...

Internacional: Associats Unicef i UNFPA per protegir el matrimoni infantil / La Independent / Notícies gènere

El Fons de Població de les Nacions Unides (UNFPA per les sigles en anglès), i...

Carta al senyor Gallardón

Foto Yolanda Bernárdez Senyor Gallardón: S’imagina vostè una llei que li digués als senyors...