Friday 19 July 2024

Friday 19 July 2024

Compartir

Les claus del lideratge intuïtiu en el fòrum “Tiempo de Mujeres” per l’experta Lorena Rienzi

 

“El lideratge intuïtiu és una poderosa eina per ajudar als i a les líders a confiar-hi” va afirmar la directiva i experta en management Lorena Rienzi a la jornada “Tiempo de Mujeres”. Més de 300 professionals van assistir a aquest acte celebrat el passat 7 de juny al CaixaForum de Barcelona.

Sota el títol “El nou lideratge del segle XXI: Lideratge Intuïtiu”, Lorena Rienzi va assenyalar en la seva intervenció que “La intuïció i l’emoció són racionalment demostrables i ofereixen resultats de negocis i de persones extraordinaris”.

Es tracta de desenvolupar el costat humà de dirigents i líders on les empreses siguin llocs on es pugui sentir el benestar i la felicitat, augmentant també els nivells de productivitat com a conseqüència d’això.

 

 

Rienzi en Tiempo de Mujeres 1  Rienzi en Tiempo de Mujeres 2

 

 

Arran d’una experiència personal, en la qual la seva mare i directiva d’una multinacional va arribar a emmalaltir de càncer cerebral, Lorena Rienzi va començar una investigació espontània per entendre com una persona pot emmalaltir de forma sobtada. Allò que en el seu moment va ser una recerca incessant de respostes es va convertir de sobte en un llibre amb base neurocientífica, vinculant l’emoció i la intuïció. D’aquí va sorgir l’obra “Lideratge Intuïtiu” (ed. Temas) de la que és coautora juntament amb Alexia de la Morena, en la qual es parteix de la base científica del lideratge intuïtiu i com aquest apel·la als recursos propis interns, gràcies a la neurobiologia de la intuïció. Les neurociències poden ajudar a treure la millor versió del i de la líder.

Per això, la proposta de “Lideratge Intuïtiu” és desenvolupar la capacitat intuïtiva de qui lidera, ja que és una cosa que es pot reactivar. Aquest despertar de la intuïció consisteix en conèixer i obrir els nostres canals de recepció, interpretar correctament allò rebut i aprendre a diferenciar una intuïció de les nostres emocions davant d’una situació determinada.

 

 

Rienzi en Tiempo de Mujeres 3

 

 

Segons l’opinió de Rienzi “La intel·ligència intuïtiva ens ajuda a desconnectar d’un tema que ens preocupa, a connectar amb nosaltres mateixes per poder veure una situació amb una perspectiva més gran i trobar resultats extraordinaris i originals obtenint el millor de nosaltres en cada situació”. El lideratge intuïtiu crea experiències emocionals úniques en clients i persones empleades.

D’origen argentí establerta al nostre país, Lorena Rienzi ha exercit posicions consolidades de lideratge en màrqueting i negocis en empreses de prestigi com Oreal i Revlon, sent actualment directora de la companyia Overlap Barcelona. El 2016 fou nomenada Ambaixadora Social de Neurochange Lab! un projecte social que fomenta l’educació emocional en les i els dirigents com a base del canvi per millorar la salut i el benestar de totes les persones així com la qualitat de vida de pacients amb càncer.

“Tiempo de Mujeres”, el Fòrum de lideratge femení i empresa, va abordar alguns dels majors reptes als quals s’enfronten les dones en el món de l’empresa. És una iniciativa de Más Cuota en col·laboració amb Cadena SER que es realitza en diverses ciutats espanyoles.

Entre les participants d’aquesta edició s’hi trobàven destacades empresàries i directives com Dominique Cerri, directora general d’InfoJobs, Mar Alarcón, fundadora i CEO de SocialCar, Silvia Forés, directora de RRHH de Baker McKenzie, María Luisa de Contes, secretària general i dels Consells d’Administració del Grup Renault a Espanya, Helena Torras, Co-founder & CEO B-wom i l’especialista en branding Gemma Cernuda. La regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, va ser l’encarregada de donar les paraules de benvinguda.

 

 

Rienzi en Tiempo de Mujeres 4

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dones científiques per un dia a la premsa

L’11 de febrer va ser declarat Dia Internacional de la Dona i la Nena...

París: COL·LOQUI INTERNACIONAL Cixous: Corollaires d’une signature – Corollaires of a Signature / La Independent / Notícies gènere

El Centre Dona i Literatura anuncia la convocatòria del proper col·loqui internacional “Cixous: Corollaires...

monitoreo medios

Gènere i cooperació: tertúlies desiguals

En l’informe setmanal que realitzem de portades de diaris i de tertúlies de TV sobre...