Tuesday 03 October 2023

Tuesday 03 October 2023

Compartir

La XIPVG condemna l’assassinat de dues periodistes mexicanes

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere condemna l’assassinat de les periodistes mexicanes Marcela Yarce Vivers i Rocío González Trápaga

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG) manifesta el seu rebuig i preocupació pel recent assassinat de les periodistes Marcela Yarce Vivers, coordinadora de relacions públiques i fundadora de la revista Contralínea i Rocío González Trápaga periodista independent que va col.laborar per a l’empresa Televisa i diversos mitjans noticiosos i propera al personal de Contralínea, qui van ser víctimes de feminicidi entre la matinada de l’1 i el matí del 2 de setembre a la delegació Iztapalapa a la ciutat de Mèxic.

Això se suma als, cada vegada més, casos de violència comesos contra dones periodistes en aquest país, a la manca de compromís en les investigacions per part de les autoritats i els alts índexs d’impunitat.

Comminem a les autoritats d’aquest país a tenir en compte l’expressat per la seva Llei General d’Accés de les Dones a una Vida Lliure de Violència així com als nombrosos tractats internacionals signats i ratificats perquè les línies de recerca, feminicidi i llibertat d’expressió , siguin preses en compte i les indagacions culminin amb la resolució d’aquest nou episodi de violència.

Amb profunda preocupació, fem una nova crida a l’Estat mexicà per aturar aquesta onada de violència contra els qui exerceixen el periodisme en aquest país i a resoldre el cas perquè aquests feminicidis i qualsevol tipus de violència contra les dones cessin i es garanteixi la llibertat de expressió i premsa per a tothom.

Exigim, en nom de la comunitat internacional de periodistes que agrupa la nostra Xarxa, un ràpid aclariment i la garantia de no repetició d’aquest tipus de fets per part de les autoritats de Mèxic.

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere agrupa periodistes dones i homes de 35 països del món.


Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: La Bonne amb Wikidones / La Independent / Notícies Gènere

La Bonne continua amb nous projectes. Ara estan treballant amb Wikidones, una proposta de treball...

Debat sobre “El futur dels mitjans de comunicació públics a Catalunya”

Quina és la situació dels mitjans de comunicació públics? i quines les principals amenaces contra...

T.Molla_images

14N, la vaga més necessària de la democràcia

OPINIÓ Divendres passat li comentava a la meva companya de feina que no m’he perdut...