Saturday 25 May 2024

Saturday 25 May 2024

La UE dóna l’alerta: augmenta el tràfic i la trata de persones i baixen les comdemnes /La Independent/notícies gènere/

Cecilia Malström, comissària d’Interior de la UE va criticar, en la presentació de l’informe, a l’Estat espanyol per no haver traslladat a la seva legislació les normes europees contra el tràfic i la trata d’ éssers humans.

Foto Wikipedia

La Comissió Europea a través de la Comissària europea d’Interior, Cecilia Malström va donar a conèixer un estudi sobre el nombre de victimes identificades del tràfic i trata de persones en el conjunt de la Unió Europea que va crèixer un 18% del 2008 al 2010 mentre que en aquest mateix període el nombre de comdemnes contra els traficants de persones va baixar al 13% i el de detencions va caure al 17%.

Pel que fa a l’Estat espanyol les xifres donades a conèixer tan per aquest estudi com pels d’Eurostar, tot i que no hi han dades del 2008, el nombre de victimes identificades va passar de 443 el 2009 a 1.605 el 2010 fet que  suposa un augment del 262% en tan sols un any.

Aquestes xifre però, i segons va assenyalar la comissària Maltröms només representen una punta de l’iceberg ja que la Organització Internacional del Treball considera que a la UE existiesen actualmente 880.000 persones victimes de treball forçat. D’aquestes el 62% són destinades a l’explotació sexual, un 25% a l’explotació laboral i la resta a pidolar, tràfic d’òrgans i a activitats delictives.

Una altra dada significativa és que les dones són les principals víctimes d’aquest tràfic i trata de persones ja que representen el 68% de les persones identificades en els últims anys i a les qual s’hi hauria d’afegir un 12% corresponent a  les nenes. Els homes representen el 17% i els nens el 3%.

La comissària europea va remarcar que es pot atribuïr el descens de comdemnes judicials i detencions al retard dels Vint-i set en adoptar en la seva lesgilació la directiva europea contra el tràfic de persones. I va insistir en que s’havien superat amb escreix els dos anys de temps per adaptar-se a la directiva comunitària.

Suècia, Finlàndia, Hongria, Letònia, Polònia i la República Txeca són els únics països que han traslladat a la seva lesgilació el contingut de la directiva. Bèlgica, Lituània i Eslovènia han efectuat només adaptacions parcials.


CM_blog_20120724

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

tere moll

Aquests homes ..

OPINÓ Prendré de la cançó de Rocío Jurado 8220 Este hombre 8221 el nom...

Sheila Rowbotham: En l’esperança i la lluita

Per Francesca Newton Sin Permiso Sheila Rowbotham parla de la vida en la lluita per...

maribel

Malsons de color porpra per a bells somnis joves

OPINIÒRebels en relació a la societat que s 8217 han trobat i curulls de...