Friday 19 July 2024

Friday 19 July 2024

Compartir

La Independent ha superat 10 milions de visites

El treball sostingut de més de set anys de les periodistes, que formen part de la primera agència de notícies amb visió de gènere, impulsada des de l’Associació Dinamitzadora de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadors de Catalunya – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPICCAT-XIPVG), s’ha vist reflectit en el fet que en la primera quinzena de febrer d’aquest any la web ha superat la xifra significativa de 10 milions de visites, resultat d’una mitjana de 200 mil visites mensuals que s’incrementen aquests darrers anys.

La Independent va iniciar les seves edicions l’11 de setembre de 2010 i des de llavors, malgrat les mancances financeres contínues, no ha deixat de difondre setmanalment notícies i articles d’opinió des de la perspectiva de gènere gràcies al treball desinteressat de comunicadores i periodistes amb perfils feministes i activistes.

En la primera edició es podia llegir: “Els catalans i les catalanes no tenim una mentalitat d’igualtat de gènere. Per això, La Independent ajudarà la societat catalana a avançar en aquest àmbit”, van ser declaracions de la llavors presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, morta just ara fa dos anys, en la primera entrevista difosa aquell 11 de setembre. “La part més dura i difícil de la política és la igualtat en la distribució de la renda i el Govern Central no va per aquí”, deia Casals. Des de llavors poc s’ha avançat.

L’Equip de La Independent, en aquests anys, ha estat format per periodistes i professionals de la comunicació havent arribat a tenir fins a 60 col·laboradores i col·laboradors, corresponsalies i expertes que també fan opinió, moltes de les quals avui segueixen publicant. Actualment, el grup permanent d’edició està conformat per Tona Gusi, Drina Ergueta i Amada Santos, a més de les col·laboradores en edició Diva Criado, Sara Comptes i Marta Macías, i en redacció Lídia Vilalta, Julia López Tremols, Gisella Evangelisti i Teresa Carreras, entre d’altres companyes de la XIDPICCAT i de la XIDVG, xarxa de la qual formen part al voltant de 300 persones i col·lectius de diferents països.

La Independent compta a més amb la col·laboració i guia de reconegudes periodistes com Sara Lovera, premi nacional de periodisme a Mèxic i fundadora d’agències de notícies feministes com CIMAC i SEMlac – SemMéxico, i Montserrat Minobis, actual presidenta honorària de la XIDPICCAT i coordinadora de l’XIPVG.

Les visites, comptabilitzades a partir d’uns minuts de visionat, al web de La Independent han anat incrementant-se en els últims anys i avui es compta amb un seguiment permanent de persones que esperen i llegeixen els articles informatius i d’opinió publicats.

Es compta amb aproximadament amb 2.000 amistats (entre periodistes, mitjans, associacions de dones, ONG, entitats i intitucions) a qui, a través d’una llista de correus electrònics, setmanalment se’ls fa l’enviament de les edicions en Català o Castellà i, ocasionalment, en anglès.

El compromís amb què va néixer La Independent, d’oferir informació i opinió des d’una perspectiva de gènere que no se sol trobar en els mitjans generalistes, es manté amb el mateix compromís i amb més de 7 anys de dedicació a tota prova.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La Xarxa de Periodistes i Comunicadores de Madrid celebra la taula rodona ‘La comunicació plural i incloent és possible’

Que els mitjans de comunicació generalistes publiquin les notícies d’actualitat amb perspectiva de gènere i...

Com es rearma el masclisme

Els informes pericials forenses sobre els menors són una arma per als maltractadors contra les...

Estat Espanyol: Subvencions a universitats de l’Instituto de la Mujer / La Independent Notícies Gènere

L’Instituto de la Mujer y por la Igualdad de Oportunidades destina 600.000 € per...