Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Compartir

Iran i Catalunya: Rebuig a la condemna de la defensora de drets humans iraniana Nasrin Sotudé / La Independent / Notícies gènere

La condemna a 38 anys de presó i 148 fuetades per “conspirar contra la seguretat nacional” i per “insultar el líder suprem” que li ha estat imposada a l’advocada i defensora de drets humans iraniana Nasrin Sotudé, coneguda per haver defensat a diverses dones que van ser detingudes per protestar contra l’obligatorietat del vel a l’Iran, ha provocat un rebuig internacional, a les xarxes socials i també entre la comunitat jurista de Barcelona que ha emès un comunicat i l’ha col·legiada.

 

 

“La Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha acordat per unanimitat, en sessió de 13 de març de 2019, nomenar Col·legiada d’Honor de l’ICAB a l’advocada i defensora dels drets humans iraniana Nasrin Sotudé“, assenyala aquesta entitat que, assegura, vol expressar la seva màxima solidaritat amb la lletrada, “guardonada amb el Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència del Parlament Europeu el 2012, que ha assumit la defensa de notòries personalitats com la Premi Nobel de la Pau 2013 Shirín Ebadi o dels opositors detinguts durant les protestes del Moviment Verd de 2009″.

El jutge Mohammad Moghiseh de la Cort Revolucionària de Teheran ha informat aquesta setmana sobre la sentència de Sotudé per “conspirar contra la seguretat nacional” i per “insultar el líder suprem”, l’aiatol·là Ali Khamenei.

A través de les xarxes socials i pronunciaments diverses organitzacions i personalitats s’han pronunciat contra aquesta condemna. En el cas del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, la figura de la col·legiació d’honor està prevista en els seus estatuts “per reconèixer la tasca de persones o institucions que hagin destacat pels seus mèrits o serveis rellevants a favor de l’advocacia o del Col·legi”.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Debat “Cultura vs crisi. El paper del periodisme” al CPC / La Independent / Notícies gènere

El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) organitza un debat* sobre la crisi de la...

Biocultura, les emprenedores en primera línia

Ecologistes, ecofeministes i producció innovadora a Biocultura, des del dijous 9 de maig fins a...

8M: La dona en risc d’exclusió en el món laboral

Foto: Arxiu Fundació Adecco. Aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, la...