Thursday 25 April 2024

Thursday 25 April 2024

Compartir

Internacional: 20 de febrer: Dia Internacional de la Justícia Social / La Independent / Notícies gènere

 

L’Assemblea General va proclamar el 20 de febrer Dia Mundial de la Justícia Social el 2007. I avui, 20 de febrer en el marc d’aquesta data significativa ha assenyalat: “La justícia social és un principi fonamental per a la convivència pacífica i pròspera, dins i entre les nacions. Defensem els principis de justícia social quan promovem la igualtat de gènere o els drets dels pobles indígenes i dels migrants. Promovem la justícia social quan eliminem les barreres que enfronten les persones per motius de gènere, edat, raça, ètnia, religió, cultura o discapacitat”.

A més, reafirmen el seu compromís en la cerca de la justícia social per a totes les persones, a fi de promoure el desenvolupament i la dignitat humana. Emfatitzen que “l’adopció per l’Organització Internacional del Treball de la Declaració de l’Organització Internacional del Treball sobre la justícia social per a una globalització equitativa és només un exemple recent del compromís del sistema de les Nacions Unides per a la justícia social. La Declaració se centra a garantir resultats equitatius per a tots a través de l’ocupació, la protecció social, el diàleg social, i els principis i drets fonamentals en el treball”.

En un context de crisi econòmica, on es desmantella l’Estat de Benestar, és imperatiu continuar promovent accions concretes que vagin d’acord amb el Cimera Mundial sobre Desenvolupament Social per eradicar la pobresa i promoure l’ocupació digna, la igualtat de gènere i el total accés al benestar social i la justícia social per a totes les persones.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Kenia: Les properes eleccions veuran el major nombre de dones a les Cambres Legislatives

Kenia es troba en any electoral. Entre agost de 2012 i desembre s’han de celebrar...

La UE sacrifica el gènere per la seguretat a la Mediterrània

  La Unió Europea sacrifica la promoció de la igualtat de gènere en favor de...

Argentina: Participació del Consejo Nacional de las mujeres al Foro Nacional LIDERA 2012

El Consejo Nacional de las mujeres va participar en el Fòrum Nacional LIDERA 2012 organitzat...