Sunday 19 May 2024

Sunday 19 May 2024

Logo de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género

Compartir

La RIPVG inicia campanya per la “Igualtat de gènere en la comunicació”

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere crida els governs, els mitjans de comunicació i les empreses tecnològiques a complir l’agenda per a la igualtat de gènere.

Presenta el Decàleg “Recomanacions per avançar en la igualtat de gènere i els drets de les dones a la comunicació i el periodisme”, en versions en espanyol, anglès i suec.

Realitzarà el Panell “Justícia climàtica, mitjans de comunicació i gènere” al Fòrum virtual NGO CSW66 el 23 de març.

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG) et convida a sumar-te a la Campanya “Igualtat de gènere en la comunicació” que durà a terme a xarxes socials del 9 al 23 de març per trucar als governs, mitjans de comunicació i empreses tecnològiques al compliment del Capítol J “Dones i Mitjans de Difusió” de la Plataforma d’Acció de Beijing signada pels Estats el 1995.

Aquesta campanya, que es desenvoluparà en el marc del Dia Internacional de la Dona i de la seixanta-sisena sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) de Nacions Unides, està basada en la presentació del Decàleg “Recomanacions per a avançar en la igualtat de gènere i els drets de les dones a la comunicació i el periodisme”, amb versions en espanyol, anglès i suec.

El Decàleg és un resum de les recomanacions realitzades per les Xarxes de Periodistes amb Visió de Gènere d’Argentina, Brasil, Catalunya, Xile, Colòmbia i Mèxic; estan dirigides als governs, mitjans de comunicació i empreses tecnològiques i estan agrupades en: (1) normatives i polítiques públiques, (2) violències contra les professionals de la comunicació, (3) ús del llenguatge inclusiu i no sexista, (4) representació de les dones i tractament de la informació (5) participació i drets laborals de les dones als mitjans de comunicació, (6) educació i estudis de gènere als programes i escoles de comunicació i periodisme.

El Decàleg va ser realitzat per la Comissió de Recerca de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, integrada per Alícia Oliver Rojo (Catalunya), Rocío Illes Huerta (Mèxic), Cristina Pulido (Catalunya), Cynthia Mara Miranda (Brasil), Mònica Maureira (Xile), Grace Montserrat Torrente R. (Colòmbia) i dissenyat per Katalina Barrera Díaz.

Panell “Justícia climàtica, mitjans de comunicació i gènere” al Fòrum virtual NGO CSW66

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere realitzarà el Panell “Justícia climàtica, mitjans de comunicació i gènere” al Fòrum virtual NGO CSW66, dimecres, 23 de març, a les 12h de Nova York”, amb la participació de les següents panelistes:

Lígia Arreaga, periodista i activista ambientalista de Panamà
Dolçe Maria Pereira, feminista afroecològica del Brasil
Whitney Godoy, fotoperiodista hondurenya
Douce Namwezi, periodista i activista congolesa

Aquest és un esdeveniment paral·lel a la CSW66 que es durà a terme del 13 al 25 de març, el tema prioritari del qual aquest any és: Aconseguir la igualtat de gènere i l’empoderament de totes les dones i nenes en el context de les polítiques i programes canvi climàtic, medi ambient i reducció del risc de desastres.
El Panell “Justícia climàtica, mitjans de comunicació i gènere” comptarà amb traducció a l’anglès ia l’espanyol, és un esdeveniment obert al públic i es poden registrar en aquest enllaç

www.redinternacionaldeperiodistas.com redinternacionaldeperiodistas@gmail.com
Facebook: @RedInternacionalDePeriodistas Twitter: @redpergenero
Instagram: @redpergenero

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estat espanyol: La pressió aconsegueix l’asil per Christelle Nangou / La independent / Notícies gènere

El Govern de l 8217 Estat mantenia els darrers 23 dies retinguda a l 8217...

“Les africanes tenim el magí ple de bones idees”

Quan es van conèixer Anne Ndedi i Marie Ngopombje van descobrir que tenien moltes...

Estat Espanyol: ‘Hotel Explotació, les kellys’, de Georgina Cisquella, al #FestivalRenoirDocumentales / La Independent / Notícies Gènere

Cinemes Renoir organitza des que va començar l 8217 aïllament festivals setmanals dins de la...