Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Compartir

Glòria Rubiol. Medalla d’or del Col·legi Oficial de Treball Social

 

 

En la celebració del dia Mundial del Treball Social, Glòria Rubiol va rebre la medalla d’or del Col·legi Oficial de Treball Social 2012. Li va lliurar el conseller Cleries tot agraint-li en nom del Govern la tasca duta a terme en el camp del treball social. El conseller es va referir a “la tasca desenvolupada per Rubiol i a tota la divulgació acadèmica que ha dut a terme, que ha contribuït a fer gran i digna la professió i l’ha convertit en un referent professional”. El conseller va elogiar la tasca que fan 7.000 diplomats i diplomades en Treball Social a Catalunya. 

La degana del Col·legi de Treball Social, Núria Carreras, va donar la benvinguda a les persones assistents. La introducció de l’acte va ser a càrrec de la Directora de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Àngels Canals i la diputada Mercè Conesa, qui va dir que renovar el compromís de la professió en ple segle XXI, és més necessari que mai. “Cal reformar l’espai del Treball Social per fer una millor atenció als nous conflictes que te la societat”, digué. 


DSC00209

La professora Ester Busquets de l’Institut Borja de Bioètica va ser l’encarregada d’impartir la conferència sobre “Ètica i Treball Social en temps difícils” va puntualitzar: ” en temps difícils i grans esperances”. Esperances per canviar la realitat que no complau i va assenyalar a través de tres conceptes: La sensibilitat i la mirada atenta, l’acció compassiva i creativa i la consciència social, tot advertint que la compassió és una actitud sota sospita, perquè és una paraula que amb l’ús s’ha desvirtuat. La compassió, va dir Busquets, va més enllà de l’empatia i mou a l’acció. Va citar Hannah Arendt qui considera que la persona que no es capaç de sentir compassió per l’altre és un immoral, la única cosa que salva al món de la derrota és l’acció compassiva que implica una resposta competent. Perquè la resposta sigui competent cal imaginació per trobar sortides quan sembla que no n’hi ha. En moments de crisis, només la imaginació és més important que el coneixement. Calen noves estratègies per fer front a nous problemes socials fins ara impensats. 

Sobre la Consciència social creu que no n’hi ha prou que des del treball social es vegi la tasca que s’ha de fer s’ha de compartir conscienciant cap accions solidaries, integrant-les en la vida de forma continuada, formant aliances, mantenint actituds crítiques. El desànim no pot ser possible en la tasca de canviar la parcel·la de món que ens ha tocat viure. 


DSC00213

Glòria Rubiol, va agrair el reconeixement amb unes senzilles paraules, afirmant que ha procurat treballar sempre amb rigor, amb compromís i en equip. Des de bon començament, en prendre la decisió de dedicar-se professionalment al treball social – va dir-  ja ho van fer en equip tres companyes “sempre ha procurat donar aquesta dimensió d’equip a totes les tasques per aconseguir els millors objectius”. Afirmà que sentia un gran respecte per les companyes que fan atenció primària a primera línia de foc, en aquets temps tant difícils en que s’han d’adaptar noves maneres de treballar amb una implicació i un compromís molt més acurat. 

L’acte es va cloure amb un preciós concert de guitarra.

Podeu llegir l’entrevista que Maria Dolors Viñas feu a Glòria Rubiol per la Xarxa Europea de Dones Periodistes

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Més del 96% de l’alumnat que entra al programa segueix estudiant a la universitat”

La Shazra Javed és la coordinadora del programa Prometeus de l’Associació Educativa Integral del Raval...

La Diputació de Barcelona i TMB impulsen un pla de prevenció de l’assetjament sexual a les xarxes de metro i autobús

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i la Diputació de Barcelona han presentat aquest matí...

Maribel Nogue

Subtileses d’un missatge subliminal nociu

OPINIÓ VOX, la formació ultradretana s’ha erigit en clau per tal de conformar un...