Thursday 08 June 2023

Thursday 08 June 2023

Compartir

Futbol Femení: un pas més cap a la igualtat d’oportunitats?

El Barça podria destinar el 0,7% de la nòmina del primer equip masculí a finançar un salari i una promoció digna per al primer equip femení.

Potenciar el futbol femení que és més tècnic i menys violent, ajudaria a reforçar els valors que defensa el Barça però, la resposta sempre que ho proposem és: “No és rendible”. No, no és rendible promoure valors. Tampoc és rendible lluitar contra la violència de gènere: deu dones mortes aquest any i com si rés. Que hauria passat si un grup terrorista hagués assassinat a deu persones en tres mesos? Però quan es tracta de dones tot és més tolerable.

Acceptaríem que l’equip de Guardiola anés a Madrid a jugar en autocar? I perquè acceptem que ho faci l’equip de Xavi Llorens? Fan la mateixa feina però les condicions salarials i el respecte per la seva tasca no és ni de lluny el mateix. Haurem d’acceptar com a bo el títol del darrer llibre de Rosa Regàs “La desgracia de ser dona”, ella justifica el títol dient que és una desgracia que per una mateixa feina uns siguin tant reconeguts i premiats i les altres tant poc.

Però sempre s’ens ha dit que hem de ser positives i creatives, doncs bé, aquí va la nostra proposta: el Barça podria destinar el 0,7% de la nòmina del primer equip masculí a finançar un salari i una promoció digna per al primer equip femení. L’equip de Xavi Llorens està tenint un comportament comparable al de Guardiola, o fins i tot millor doncs elles encapçalen la classificació a la lliga, tot això compaginant estudis i feina i amb uns sous que no les permeten viure amb dignitat, i sense rebre cap reconeixement.

Estem parlant d’un dret reconegut per tothom: el dret a la igualtat d’oportunitats. ¿Algú pot afirmar que qualsevol de les noies del primer equip femení si hagués estat entrenada amb la mateixa cura i els mateixos recursos que ho han estat els nois de la Masia no hauria pogut donar un rendiment semblant? No, ningú ho pot dir, perquè cap noia ha tingut la possibilitat de demostrar-ho. La Masia és una gran escola de valors i de lideratge, però reservada només a una part dels éssers humans, aquells que han tingut la sort de que tenint talent per al futbol no han tingut la desgracia de ser dones.

El Barça podria aprofitar la seva marca de millor equip del mon i promoure Barcelona com a ciutat oberta i pionera de la defensa i la promoció de la igualtat d’oportunitats entre tots els éssers humans sense discriminacions de cap tipus, i tampoc per raó del seu sexe.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Feminicidi crim d’Estat

França: El Parlament aprova una llei contra la prostitució /La Independent / Notícies gènere

Barcelona: PRESENTACIÓ* DE LLIBRE No es lo más natural: Escritos y trabajos d’Octavi Comeron (1965-2013) / La Independent / Notícies gèneres