Thursday 25 July 2024

Thursday 25 July 2024

Compartir

Fòrum Internacional de Grafologia organitzat a Barcelona

 

Carme Font i Xantal Laplana són dues reconegudes grafólogas que han organitzat a Barcelona el VI Fòrum Internacional de Grafologia, Morfopsicologia i Llenguatge Corporal, que es celebrarà des del dijous 25 al dissabte 27 de febrer.

“No ha estat una feina fàcil, perquè tal com ens explica Xantal Laplana, fa tan sols uns dies vam poder concertar la celebració del Fòrum en una de les aules de la seu a la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona”. En l’última trobada a Acapulco (Mèxic) les dues grafólogues, Font, presidenta de l’Associació Catalana d’Estudis Psicològics (ACEP) i Laplana, directora de Gyps (Grafologia i Pràctica Social) van assumir la responsabilitat d’organitzar per primera vegada aquest fòrum en el nostre país. “Ha estat un veritable repte, perquè havíem de mantenir el llistó molt alt. S’ha organitzat ja en 5 ocasions a Mèxic i sempre ha tingut un gran èxit, però nosaltres vam defensar que ja era el moment de portar-lo a Barcelona”.

 

 

alt

 

 

 

Visibilitzar les dones

“Encara se sap molt poc sobre Grafologia o sobre el que el rostre, la expressió facial o la manera de moure’ns pot comunicar, explica Font, estem avancant molt. La grafologia és una ciència, i el seu domini és de molta utilitat, tant per saber més sobre la personalitat, com per desenvolupar investigacions sobre la identitat. “La finalitat de la trobada és donar a conèixer i difondre les tècniques més fiables que existeixen en l’actualitat per aprofundir de manera efectiva en el coneixement del cervell humà i de les diferents personalitats”, ens explica Carme Font.

“Volem destacar la presència de les dones en aquest fòrum” – remarca Laplana- i hem pogut comptar amb Isabel Sánchez Bernuy, Grafopsicóloga i experta en grafologia per a empreses, molt coneguda a Madrid pel seu treball com RR.HH, i amb Teresa Baró, una de les expertes en Llenguatge Corporal, que ha escrit diversos llibres. I per fomentar més visibilitat a la dones, ens expliquen, que com a tancament de la Trobada han organitzat una Taula Rodona amb destacades dones expertes, dirigida per Eugènia Barrachina, sobre” la importància de l’escriptura manuscrita “que s’aborda també des de la perspectiva pedagògica, de gran interès per a mestres i per a la comunitat educativa en general.”Aquesta taula,és de dones però esperem que hi assisteixi tothom” – subratlla Font-, i reflecteix la feina de moltes dones que voelm demostrar que és important posar l’accent i aprofundir en la influència que hi pot haver en la nostra descencencia si perd el costum d’escriure a mà”. Consultar Programa.

 

 

Una trobada cintífica i de divulgació

També cal destacar al presència d’alguns ponents com Roberto Espinosa, President de la Societat Mexicana de Grafologia Científica, que explicarà com s’han pogut capturar alguns narcotraficants gràcies als seus missatges i escriptura”. Entre els participants també cal destacar a Germán Belda, director del Gabinet Grafostudium i fill d’un dels pares de la grafologia a Catalunya: Maurici Xandró; Antonello Pizzi, President de la Asociazione International della Scriptura (Itàlia, Espanya Suïssa); Paulo Sergio Camargo, grafòleg, escriptor, especialista en llenguatge corporal no verbal, i membre de la Sociedade Brasileira de Grafologia.

Serà una trobada de caràcter científic però també de divulgació per al públic en general. Una oportunitat única per capbussar-se en el fascinant món de la personalitat humana, mitjançant l’anàlisi de l’escriptura, la cara i la comunicació no verbal. Al costat de ponents de prestigi internacional hi haurà destacats i destacades especialistes de l’Estat Espanyol que dissertaran amb personalitats del món de la investigació i la docència de les universitats de Catalunya (UB, Pompeu Fabra-UPF, UAB). El Fòrum s’adreça a professionals de diverses àrees: ciències socials, dret, criminologia, educació, neuropsicologia, cossos de seguretat, arxivers, historiadors, documentoscòpia, perícia cal·ligràfica, recursos humans, directius i directives d’empreses, grafologia, així com a persones interessades en general per l’autoconeixement propi i dels altres. Organitzat per ACEP i Gyps (Grafologia i Pràctica Social), cal recordar que el Fòrum, s’emetrà en directe per streaming,” per facilitar la participació a temps real des de diferents llocs del món. Veure Vídeo.

(*) Universitat Pompeu Fabra (Campus Ciutadella) C / Ramon Trias Fargas, 25-27 – Barcelona. Edifici Roger de Llúria – Aula 40.010 .www.forointernacionalgrafologia.info

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Filipines: María Ressa, periodista filipina arrestada acusada de “difamar en línia” / La Independent / Notícies gènere

María Ressa dirigeix Rappler, un mitjà crític contra la política del president Rodrigo Duterte. El...

Demarcació de Barcelona: Campanya Diba. Xarxa de Territoris Lliures de Violències Masclistes

La Diputació de Barcelona crea la Xarxa de Territoris Lliures de Violències Masclistes per...

Aproven a Mèxic la Llei per periodistes i persones defensores de DH

Estableix la creació d’un Mecanisme de protecció La Cambra de Diputats ha aprovat aquest 30...