Thursday 28 September 2023

Thursday 28 September 2023

Compartir

Feministes recolzen a la Presidenta del Parlament davant la querella del TSJC

 

Feministes per la Independència convoquen a la concentració, aquest dijous 20 d’octubre: Totes amb Carme Forcadell.La voluntat d’un poble no és il·legal!”

La presidenta respón a la querella: “dinamitar l’estat és la corrupció, és suspendre les lleis contra els desnonaments, contra la igualtat efectiva entre homes i dones. El que dinamita l’estat és la manca de llibertat d’expressió”.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i Òmnium Cultural han convocat la concentració  per expressar el seu suport a la presidenta del Parlament davant la querella de la La Fiscalia Superior de Catalunya.

 

 

 

Carme forcadell Parlament

 

 

 

La Fiscalia Superior de Catalunya va fer efectiva ahir, 19 d’octubre, la querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per haver permès l’aprovació en el ple de les conclusions de la comissió del procés constituent. La querella va ser interposada davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), després que la Fiscalia General de l’Estat ordenés a la Fiscalia catalana que la presentés arran d’una denúncia del Constitucional.

El redactat del text utilitza el mateix llenguatge que el PP i el govern espanyol empren quan parlen sobre el procès i fins i tot agafa el to més alt quan l’acusa d’actuar de manera premeditada “dinamitant el sistema de distribució de competències que disposa la Constitució i afirma que la Presidenta “vulnera les normes constitucionals que diuen que resideix en el poble espanyol la sobirania nacional i que, en correspondència amb això, afirmen la unitat de la nació espanyola.

Carme Forcadell ha respós a la querella amb aquestes paraules: “‘dinamitar l’estat és la corrupció, és suspendre les lleis contra els desnonaments, contra la igualtat efectiva entre homes i dones. El que dinamita l’estat és la manca de llibertat d’expressió’.

Després que la Fiscalia l’acusi, doncs, dels presumptes delictes de desobediència i prevaricació, Feministes per la Independència s’ha sumat a la convocatòria de l’ANC, OC i AMI i convoca a la concentració davant del Parlament de Catalunya a partir de les set del vespre: “Totes amb Carme Forcadell. La voluntat d’un poble no és il·legal!

Aquest col·lectiu de dones ha volgut fer públic el seu suport amb una carta a la Molt Honorable Presidenta del Parlament de Catalunya, Sra. Carme Forcadell i Lluís

 

Benvolguda Carme,

El grup de Feministes per la Independència coneix el vostre grau de responsabilitat i el compromís que com a Presidenta del Parlament de Catalunya heu fet palès en l’exercici del càrrec que se us ha confiat.

El nostre grup us felicita per haver presidit amb serenitat i fermesa el ple del 27 de juliol, en què va ser aprovat per 72 vots a favor, 11 en contra i 11 abstencions el text de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent. Vàrem assistir a un acte d’exercici democràtic.

Aquest acte d’exercici democràtic que el govern espanyol i els autodenominats partits constitucionalistes l’han condemnat amb una rapidesa desconeguda pels seus afers. Tractant-se de Catalunya, la resposta repressiva sempre és immediata. A instàncies del govern espanyol en funcions, la maquinària judicial ben engreixada ha començat un procediment, amb l’Advocacia de l’Estat, el Tribunal Constitucional i la Fiscalia, dirigit especialment contra la vostra persona.

Com diem les feministes, “si ens en toquen una, ens toquen a totes”. Davant la gravetat dels fets, què no direm les Feministes per la Independència? Què no han de dir les i els demòcrates d’aquí i d’arreu?

Defensem, amb dignitat i sense por la democràcia, les nostres institucions i representants. Les Feministes per la Independència us volem expressar i deixar constància del nostre profund agraïment i de tota la nostra solidaritat en el passat, el present i el futur, us oferim la col·laboració més lleial i us felicitem per la vostra tasca per a l’aconseguiment de la plena sobirania de Catalunya.

Feministes per la Independència, 19 d’octubre de 2016

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El Parlament de Catalunya segueix fent esforços per impedir que les dones ens expresem /La Independent / Notícies gènere

Cal Feminitzar la política   Les institucions polítiques són, o hauríen de ser, les representants...

Mèxic- Internacional: seguretat laboral per a les treballadores de mitjans audiovisuals

  Enviem aquesta invitació sumant-nos a les veus de les periodistes que ahir es van...

Catalunya: Empowering Care / La Independent / Notícies gènere

  El proper 12 de desembre, la Fundació SURT portarà a terme una jornada de...