Saturday 13 July 2024

Saturday 13 July 2024

Compartir

Estat Espanyol: Puerta del Sol: 8M Vaga de fam i manifestació contra la violencia masclista / La Independent / Notícies gènere

Fa quinze dies que vuit dones de l’Associació “Ve la luz” van començar una vaga de fam, a la Puerta de Sol, de Madrid per exigir que la violència de gènere sigui una “questió d’Estat”. Milers de persones s’hi han aplegar en la segona concentració que s’ha fet des del 8 de febrer que van començar la vaga de fam per mostrar el seu suport a les cinc dones que continuen la protesta, a Madrid. Dues d’elles s’han hagut de retirar per problemes de salut. Les dones exigeixen que s’introdueixi la figura del feminicidi i que se suspenguin els règims de visites als pares condemnats per violencia masclista. L’Associació ” Ve la Luz” està formada per un grup de dones gallegues que defensen a dones i nenes/nens supervivents de la Violència de Gènere i/o abusos.

 

 

 

Amb sabates vermelles i esqueles amb les dades de les darreres víctimes de violència masclista un grup de dones van començar una vaga de fam indefinida. La vaga ja s’ha extès a les principals ciutats de l’Estat, entre elles Barcelona. Les vaguistes han instal•lat una caseta en el centre de la Puerta del Sol i amb les sabates i les esqueles han format el signe de la pau. Aquesta és una iniciativa d’abast internacional que fou impulsada a Ciudad Juárez per una dona que la seva germana va morir assassinada pel seu marit.

“Som conscients que la violencia masclista és una xacra contra la que s’ha de lluitar. Nosaltres, deia la Paula, una jove de 18 anys que ha patit la violencia en el seu propi cos, som conscients que des que hem començat la vaga de fam gairebé s’ha triplicat la violenciade gènere a l’Estat. Exigim un Pacte d’Estat i que es constitueixi un Gabinet de crisi, avui mateix”.

En aquesta concentració s’ha criticat durament la posición dels partits polítics i els han acusat de reaccionar a la curta sense una visió a llarg termini. “Cridàvem a Cristina Cifuentes– ha dit una altra dona de les concentrades i la seva resposta va ser posar-nos un autobús davant per no veure’ns”. Des que ha començat l’any han estat assassinades a l’Estat oficialment quinze dones en mans de les seves parelles dues a Catalunya. Dades no oficials eleven la xifra a unes 23 dones i nenes mortes en mans de les seves parelles.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Una declaració d’intencions. El primer editorial

Montserrat Minobis, presidenta de La Independent, ha escrit el primer editorial de l’agència. La periodista...

Cap Dona en l’Oblit

Carme Forcadell i Dolors Bassa instants abans d’accedir a l’Audiència Nacional OPINIÓ Carme Forcadell...

maribel

Raons de dona per una Europa de Drets i Dignitat

OPINIÓ Malgrat alguns personatges clau en el poder siguin dones, no vol pas dir...