Friday 19 July 2024

Friday 19 July 2024

Es presenta a Barcelona un llibre que retrata la comunitat LGTB africana

 

“És una de les agressions als drets humans més sistemàtica i, a la vegada, més silenciades de els que tenen lloc al món”, explica el seu autor Marc Serena. “La situació és intolerable perquè la persecució prové de tots els àmbits, des de la família, als mitjans de comunicació, jutges, policia, els governs… Es diu que l’homosexualitat és una perversió occidental quan, en veritat, són les lleis homòfobes les que encara són una herència colonial”.

 

 Es tracta de la recerca més completa i actualitzada escrita fins ara  “Això no és africà!” arriba el 15 de març publicat per l’editorial La Magrana/RBA

L’homosexualitat és perseguida amb penes de presó a setanta-vuit països del món i en set amb pena de mort. El continent amb les lleis més repressives és l’Àfrica, on gais, lesbianes, bisexuals, trans i interesexuals s’han convertit en les persones més vulnerables. La situació és especialment delicada ja que a Uganda el govern vol instaurar la pena de mort i a Nigèria volen endurir la seva llei i perseguir amb penes de fins a deu anys l’activisme.

El periodista Marc Serena ha dedicat set mesos (2011-2012) a conèixer la comunitat LGTB africana i ha recollit els seus testimonis en el llibre “Això no és africà! Del Caire a Ciutat del Cap a través dels amors prohibits”.

El llibre, que l’editorial La Magrana/RBA publica el pròxim 15 de març, inclou el relat de quinze països de nord a sud del continent.

La presentació serà a La Casa del Llibre  el pròxim 18 de març a les set de la tarda. Anirà a càrrec de la periodista Èlia Varela i amb música de Clara Peya i Alessio Arena. També hi intervindrà la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

Després es presentarà a Manresa (20 de març), Lleida (4 d’abril), Vic (6 d’abril), La Bisbal de l’Empordà (11 d’abril), Tortosa (13 d’abril) i Tarragona (18 d’abril).

Més informació

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Coordinación de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género (RIPVG) 2016-2018

(2016-2018) / PLAN DE ACCIÓN 2016 -2018 Coordinación Internacional RIPVGMontserrat Minobis (Catalunya, España)Miriam Bobadilla (Argentina)Rosa...

Catalunya: 25N. Actes institucionals

Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones El conseller de Benestar...

Estat Espanyol: Observatori Estatal de Violència sobre la Dona publica informe anual / La Independent / Notícies gènere

El 14 de desembre de 2018 l’ Observatori Estatal de Violència sobre la Dona va...