Saturday 24 February 2024

Saturday 24 February 2024

tere moll

Els insaciables de faldilles llargues i negres

OPINIÓ

L’arquebisbe de Granada ha generat una bona polèmica amb el llibre “Cásate i sé sumisa” de Constança Miriano i que ha publicat l’editorial Nuevo Inicio que depèn de l’Arquebisbat en qüestió. Només el títol és tota una declaració d’intencions envers nosaltres, les dones.

He estat llegint algunes manifestacions que aquest senyor ha estat fent com a conseqüència de la polèmica que la publicació del llibre ha generat i és que no té desperdici. És clar, que són ells, els de faldilles llargues i negres i tampoc podíem esperar molt més ….

Afirma aquest home que les crítiques abocades sobre el llibre” que es defensa per ell sol, pretenen fer mal a l’única institució que es resisteix a ser domesticada pel corró de la cultura dominant: el poble cristià”. És clar! no pot ser domesticat senzillament perquè ja ho està en la doctrina d’aquests senyors. Una doctrina que, com ja he dit moltes vegades, predica l’odi, la violència i un paper submís de les dones, tal com indica el títol del llibre.

S’estranya aquest personatge que algunes ens escandalitzem del títol i que el desqualifiquem, ja que ens explica que prové “gairebé literalment d’un passatge de l’Epístola als Efesis” . Però senyor, per ventura preten fer-nos combregar amb rodes de molí, en fer-nos creure que tot el que existeix en les seves sagrades escriptures és bo i saludable per a les dones?.

Aquestes mateixes escriptures que vostès consideren sagrades són una font inesgotable de missatges de desigualtat entre dones i homes, una font inacabable de missatges denigránt-nos a les dones i un pou sense fons de misogínia que supura per tot arreu … Si us plau , no ens prengui per ximples i / o estúpides a qui els qüestionem, perquè entre altres coses, no creiem en absolut que tinguin la veritat absoluta. Si, aquesta que no existeix i que ningú es pot atribuir.

És clar, li ve en safata afirmar que “el que realment afavoreix i facilita el maltractament és la legislació que liberalitza l’avortament o les mesures que debilitin o eliminin el matrimoni”. I es queda tan ample el senyor i tan a gust … No tenen ni ell ni els seus correligionaris de faldilles llargues i negres cap empatx a fer aquest tipus d’afirmacions sense que els tremoli la veu. I això que la majoria de dones assassinades pel terrorisme masclista estaven casades. Però res, ni per aquestes condemnen aquest tipus de terrorisme. És més i com bé indica el llibre, ens segueixen animant a ser submises i no rebel·lar-nos al seu ordre establert. Té nassos el tema!!

Però a més, en ser insaciables, no tenen en compte que els diners amb què es financen llibres com aquest que segueixen predicant un ordre social asimètric, desigual i misogin, són diners públics que surten dels nostres impostos de dones treballadores. I per això no tenen cap dubte en posar-hi la mà i, a més a exigir més i més …

I és clar!, Rouco Varela deu estar aquesta setmana bastant disgustat, després que el Tribunal Suprem hagi anul·lat el seu acord amb Ruíz Gallardón (quina casualitat …) per construir al centre de Madrid i enmig d’uns jardins del segle XVI un complex residencial per a l’Església que a certa gent se li ha acudit anomenar el mini – Vaticà de Madrid. Així eren les proporcions del projecte i segurament deu ser ara parell al tamany de l’ego de Rouco Varela que una sentència de l’alt tribunal i sense possibilitat de recurs, ha posat al seu lloc. I a més els han condemnat a pagar les costes del procés judicial. Veurem si també ara Ruíz Gallardón s’hi fica i li condona aquest deute. Ah, que es diu indult.

És clar que Rouco Varela també li queda l’altra opció i és fer el mateix que Ángeles Pedraza, la presidenta de l’AVT (Associació de Víctimes del Terrorisme) que ha demanat al Govern “que elimini el Tribunal Suprem per no mullar-se en la doctrina parot “després de carregar contra el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH)  i la seva sentència anul·lant aquesta doctrina. Doncs res, ara Rouco que demani també al ministre de Justícia, a qui ja li uneix una bona relació que elimini aquest alt Tribunal i ja està, ja té resolt aquest problema.

En fi, que com anem veient, són insaciables en tots els sentits. No només pretenen tenir més poder econòmic. També ho pretenen en el món social, en el polític i, allò que al meu parer és més greu, en les nostres vides privades i en la nostra intimitat personal i això és intolerable, sobretot en un estat aconfessional.

Hem de parar-los els peus  de totes totes. No podem permetre que ens adoctrinin en un model de docilitat als seus mandats i servituds. Hem exigir-los que callin en temes que no els concerneixen i sobretot que alcin la seva veu clara i contundent contra el terrorisme masclista i que no el provoquin amb els seus missatges de subordinació i resignació cristiana.

Per cert, mai els he vist fent un funeral a les víctimes del terrorisme masclista en els mateixos termes ni formes en que ho fan amb les víctimes d’altres terrorismes … Per què serà…

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Dos projectes del Departament de Salut han estat guardonats per Diario Médico

El Contracte de Risc compartit en nous fàrmacs i l’Estudi de Nutrició i Risc Cardiovascular...

A Cuba, els prejudicis danyen la salut de dones lesbianes i bisexuals

    El rebuig familiar i social, les pràctiques discriminatòries i els prejudicis poden posar en...

Lesbianes, mai no existirem?

  OPINIÓ De Safo a Martina Navratilova, quantes lesbianes coneixes? Pregunto a les classes de...