Monday 15 July 2024

Monday 15 July 2024

Compartir

Els 25 Anys de Dones Juristes

 
L’Associació Dones Juristes compleix 25 anys d’història i de lluita pels drets de les dones. 
 
Per commemorar aquests 25 anys, ha preparat un programa d’actes de gran diversitat i interès i un sopar per resseguir la història de tot allò que han dut a terme al llarg d’aquests anys.
 
 
 
 
 

 
 
El programa que tenen previst per aquesta celebració tindrà un matís diferent per a cada un dels actes, sent d’una gran diversitat. S’hi podrà apreciar el que han realitzat a través d’aquests 25 anys de existència de l’associació. Volen destacar i incloure la col·laboració de totes aquelles entitats i institucions,amigues i amics que, des de diferents àmbits, les han acompanyat des que l’1 de juliol de 1989, un grup de dones decidia posar-se a treballar per construir una societat més justa i signava l’acta de constitució de l’actual Associació de Dones Juristes. 
 
D”altra banda, l’associació participa activament en diversos organismes nacionals i internacionals: forma part de la Fédération Internationale des Femmes des Carrières Jurídiques (FIFCJ),és sòcia cofundadora de l’Associació Europea de Dones Advocades (EWLA),i forma part del Fòrum Social Mundial i de la Comissió Tècnica del Projecte Europeu VIOLETA, Dins del programa DAPHNE contra la violència de gènere. 
 
 
 
dones juristes bbbb
 
Dones Juristes
   
També forma part de la Federació Catalana d’Organitzacions no Governamentals pels Drets Humans (FCONG); de l’Observatori DESC sobre l’acompliment de la Declaració Universal dels Drets Humans en els drets Econòmics, Socials i Culturals; de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR), del Consell Nacional de Dones de Catalunya, de la Xarxa de Dones contra la Violència, de la Plataforma contra la Violència de Gènere, de la Comissió Permanent del Consell de la Dona de l’Ajuntament de Barcelona, del Circuit Contra la violència de Barcelona i de l’espai per a dones “Ca la Dona” de Barcelona.
 
 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mexico:Hostigamiento sexual en la UACM /Servicio de Noticias de la Mujer de Latinoamérica y del Caribe

Dos denuncias más, así como una tercera por discriminación y hostigamiento académico en el...

Estat Espanyol: Drets sexuals i reproductius en convocatòria de Calala / La Independent / Notícies gènere

El Fons de dones Calala ha llançat una nova convocatòria per finançar projectes amb els...

8 de Març.El florido pensil (nenes)’: Col·loqui post funció sobre el rol de la dona durant la dictadura franquista i exposició ‘Vencedors i vençuts’

El florido pensil (nenes)’: Col·loqui post funció sobre el rol de la dona durant la...