Montse Gatell, presidenta del Institut Català de les Dones, ha comentat durant la inauguració de la reunió a Barcelona de la Xarxa de polítiques d’igualtat en els Fons Estructurals i el Fons de Cohesió 2007-2013, que “cal valorar el talent femení, tant des del punt de vista econòmic, com des de la perspectiva social i el benestar de les persones”. Segons Gatell “la pèrdua del talent femení ha de ser entesa com una pèrdua per al conjunt de la societat, ja que un país format per homes i per dones no pot ser observat i analitzat des d’una única perspectiva”.
La inauguració de la cinquena reunió plenària de la Xarxa de Polítiques d’Igualtat en els Fons Estructurals i el Fons de Cohesió 2007-2013 es va desenvolupar durant els dies 10 i 11 de maig en el World Trade Center de Barcelona. Organitzada per la Unió Europea, el Ministeri de Sanitat, Serveis socials i Igualtat, i pel l’Institut Català de les Dones, en aquesta reunió han participat unes 80 persones expertes en polítiques d’igualtat de tot l’Estat espanyol que gestionen projectes en el marc del Fons Social Europeu i els Fons FEDER.
Per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, també han intervingut en aquest acte la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Esther Sánchez, i el director general d’Afers econòmics, Salvador Estapé. Esther Sánchez ha destacat la importància de fer trobades d’intercanvi d’experiències i de bones pràctiques en polítiques públiques dirigides a aconseguir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, i ha reivindicat “la revalorització del paper de les Administracions públiques com a líders que contribueixen amb les seves actuacions al desenvolupament social i econòmic”.
Per la seva banda, el director general d’Afers econòmics ha destacat la importància estratègica de fomentar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones com a instrument de desenvolupament econòmic i d’augment de la productivitat, per la qual cosa, ha advertit, .“caldrà que regions desenvolupades com Catalunya participin en el repartiments dels Fons europeus de 2014-20 d’acord amb la proposta de la Comissió Europea, és a dir amb un manteniment dels recursos respecte de 2007-13”. Estapé ha explicat que Catalunya ha gestionat 10.400 milions d’euros en ajudes comunitàries des de l’any 1989. [Més informació a Nota ICD]