Sunday 21 April 2024

Sunday 21 April 2024

Compartir

El Govern garanteix el compromís amb les accions d’acollida, d’integració i de reforç educatiu de les persones immigrades

14-06-2011 13:44

El Govern garanteix el compromís amb les accions d’acollida, d’integració i de reforç educatiu de les persones immigrades

 

  •  El Consell Executiu ha aprovat prorrogar per a aquest 2011 el conveni entre el Departament de Benestar Social i Família i el Ministeri de Treball i Immigració, que estarà dotat amb 52 milions d’euros
  •  Enguany es prioritzaran mesures de formació d’adults, foment del treball o d’atenció a les dones víctimes de violència de gènere

 

 

 

El Govern garanteix el compromís amb les actuacions d’acollida, d’integració i de reforç educatiu destinades a les persones immigrades. El Consell Executiu ha donat avui llum verd a la pròrroga per a l’any 2011 del conveni de col·laboració entre el Govern de la Generalitat i el Govern espanyol per impulsar accions en àmbits com l’educació, la salut, la infància, l’habitatge o l’ocupació. En total Catalunya disposarà enguany d’un fons de 52.115.321 euros. La Generalitat hi aporta 37.102.358 milions d’euros i el Ministeri de Treball i Immigració, 15.012.963.
 
El Fons de suport per a l’acollida i la integració dels immigrants i el reforç educatiu permet, des de 2005, donar sostenibilitat i incrementar les actuacions en matèria d’integració d’immigrants, sumar esforços financers i facilitar l’intercanvi d’informació, experiències i aprenentatge compartit entre les administracions.
 
Les actuacions a desenvolupar enguany per part del Govern de la Generalitat es recullen en el Pla d’Acció 2011, aprovat per l’Executiu català i la Secretaria d’Estat d’Immigració i Emigració. El document s’articula al voltant de dotze eixos d’actuació: acollida, educació, ocupació, habitatge, serveis socials, salut, infància i joventut, igualtat de tracte, dona, participació, sensibilització i codesenvolupament.
 
El Pla estableix programes de primera acollida que impulsaran l’aprenentatge de la llengua catalana entre les persones nouvingudes. Així, a través del Fons es finançaran cursos bàsics i inicials de català a través d’entitats i ajuntaments, en la línia del que estableixen el Pacte Nacional per a la Immigració i la Llei d’Acollida i que fixen el català com a llengua vehicular d’acollida. Així mateix, es destina una part del Fons al reforç educatiu, mitjançant les aules d’acollida i els plans educatius d’entorn, que permeten la incorporació d’alumnat estranger i d’incorporació tardana i l’apropament de les famílies nouvingudes a l’escola.
 
El Pla d’Acció prioritza les mesures destinades a la formació d’adults, els programes de gestió de la convivència intercultural, les actuacions dirigides al foment del treball o les destinades a facilitar l’atenció a dones víctimes de violència de gènere i del tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual.
 
Les actuacions incloses en l’acord s’ajusten al que assenyala el Marc de cooperació per a la gestió del fons de suport a l’acollida i la integració d’immigrants. Un document acordat el mes de març per la Conferència Sectorial de la Immigració que estableix els eixos, les mesures i les línies d’intervenció.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Xarxes de periodistes. Objectius inqüestionables i incorruptibles

Els drets de les dones com a éssers humans són lletra morta i els primers...
Periodista y escritora

Reivindiquem l’opressió

    OPINIÓ Mai havia vist a tantes persones lluitant amb totes les forces per...

Surt comença els actes de commemoració dels 30 anys

Surt ha celebrat el primer dels actes commemoratius dels 30 anys de vida amb una...