Monday 24 June 2024

Monday 24 June 2024

Compartir

Dones “desobedients” s’emporten el premi 2011 del Consell d’Immigració

El  premi municipal de 6.000 euros va ser lliurat a l’Associació Cultural Educativa y Socialoperativa de Dones Pakistaneses

El tarannà de la presidenta d’aquesta associació, Huma Jamshed, es va deixar veure quan ella, emocionada, va anar a rebre en nom de l’associació que presideix el premi lliurat pel Consell Municipal d’Immigració, entitat de la qual fins fa poc ella també en va ser vicepresidenta.

Va recordar que a ella i a les seves companyes alguna vegada les hi havien col·locat un rètol que deia“desobedients”, qualificatiu que el porta, diu, amb orgull i que els ha permés ser ara premiades.

En l’acte de lliurament del 3er Premi del Consell Municipal d’Immigració, realitzat fa uns dies en el saló d’actes del Museu Picasso, també va rebre una menció especial l’Associació Catalana d’Homosexuals, Bisexuals i Transexuals Immigrants (Acathi).

El ritme formal de l’acte, amb paraules d’autoritats, discursos d’agraïment i lectura de poesia, va ser trastornat per Jamshed que pujant la veu i, amb habilitats d’activista, va cridar a les seves companyes desobedients a fer-li costat.

L’Associació Cultural Educativa i Socialoperativa de Dones Pakistaneses (Acesop), que treballa des de fa sis anys té casi 600 associades, va rebre el premi, de 6.000 euros, per la seva tasca de facilitar la integració de les dones del Pakistán que viuen a Catalunya. Fan formació en català, cursos d’informàtica i altres, i també realitzen una labor d’enfortiment i difusió de les seves costums i tradicions.

La feina realitzada per Acesop, per la integració, és dura i té doble dificultat ja que són dones que han de lluitar per tenir els mateixos drets que els homes i a més fer front a tot el que comporta la immigració i la seva integració, va dir la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat y Esport, Maite Fandos, en felicitar-les per les fites assolides.

premi_todos

La tercera versió d’aquest premi va ser dirigida principalment a organitzacions, projectes o persones que han enfocat el seu treball cap afavorir les condicions d’integració de dones immigrades en tots els àmbits de la vida quotidiana.

Mercè González, secretària tècnica del Consell d’Immigració, va dir que es van rebre 23 propostes, molt diverses i de diferent efecte. N’hi ha que han treballat en salut, amb dones de la presó, en fomentar l’associativisme i en comunicació, entre d’altres. Va dir que tal diversitat mostra que hi ha moltes entitats i persones que treballen amb dones immigrades, aspecte que és positiu.

Va senyalar també detalladament la modalitat de revisió de les propostes presentades i la seva posterior votació para ser elegides com premiades.

Consultada, González va explicar que encara que a la convocatòria Huma Jamshed figura com a jurat del premi, ella va renunciar a formar-ne part quan va deixar de ser vicepresidenta del Consell d’Immigració i va delegar el seu espai a Janet Vallejo de AMIC-UGT, permetent així a la seva associació presentar-se al concurs.

També van ser part del jurat del premi: Miquel Esteve, Josep María Samaranch, Ricard Zapata, Manuel Lecha, Josep Lluís Nvumba, Arcadi Oliveras y Verena Stolcke.

Miquel Esteve, comissionat d’immigració de l’Ajuntament, va dir que l’elecció de la proposta guanyadora va ser molt difícil, ja que n’hi havien de molt diverses i per tant molt difícils de comparar.

“Cada dia parlo molt. Sempre estic parlant, cridant, plorant, lluitant. Ara no em surten les paraules”, va dir Huma Jamshed al rebre el premi.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El 80% de les persones refugiades són dones i infants

El dimecres 20 de juny es recorda el Dia de les persones refugiades i en...

Diputació de Girona: servei d’informació sobre subvencions i ajuts per als ens locals de les comarques gironines

Subvencions La Diputació de Girona ofereix el servei d’informació sobre subvencions i ajuts per als...

Contenido Carta a la Ministra de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad del Gobierno de España

Sra. Ana Mato Adrover Barcelona, 5 de enero de 2012 Excelentísima Sra. Ana Mato Adrover,...