Monday 15 July 2024

Monday 15 July 2024

Compartir

Cubelles: Ha mort Montse Margalef. Comiat. / La Independent / Notícies Gènere

El març de 2014, Montse Margalef, de l’Associació de Dones La Fita (a la qual pertanyia des dels seus inicis) va rebre la XII agulla de plata. Va ser un reconeixement de la seva ciutat per la seva trajectòria compromesa en el moviment Feminista de Catalunya des dels 70 pel dret a l’avortament, la igualtat i els drets de les dones. A aquest objectiu va dedicar gran part de la seva vida.

 

 

 

 

 

Participà en el llibre 20 anys de feminisme, resultat de les Jornades Feministes del 2006. Aquest llibre, va ser presentat a quatre veus: Montse Margalef, Mireia Bofill, Manola Rodriguez i Neusa Casals.

Destaquem un paragraf escrit per ella en les pàgines 13,14: “De ben cert, per a mi va ser fascinant veure reunides al Paranimf de la Universitat de Barcelona tantíssimes dones de totes les edats, de mons i lluites molt diferents, juntes per debatre, després de 37 anys de silenci, les discriminacions que com a dones patíem i que ens convertien, segons les lleis, en ciutadanes de segona categoria.

Jo em trobava a la Universitat per lluitar, com a dona separada, mare de família i treballadora, per una llei de divorci de comú acord, sense culpables ni ensurts per part de l’església, per la pàtria potestat compartida i per la despenalització de l’adulteri, però solidària alhora amb totes les reivindicacions feministes, que eren i són les meves.

Valoro com a molt positiva la gran participació de les dones i la forta sensibilització sobre temes tan diversos com els que hi van sorgir. La valoració unitària sobre els treballs va ser molt difícil, però finalment es portà a terme.

A continuació la lluita al carrer, que va ser molt dura: manifestacions, tancades, debats, judicis en defensa del dret al propi cos, lesbianisme, feminisme radical, independents… i després de tants anys i tanta lluita per les nostres reivindicacions -primer a Dones Divorciades, i ara des de fa anys a l’Associació Catalana de la Dona-, encara no les hem assolit totes!”

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sessió inaugural de la VI Trobada RIPVG

Sessió inaugural a la Sala d’actes del CPC, Barcelona Abans de l’Acte d’Inauguració, les...

Onu Dona: Tolerancia Zero a la Mutilacio Genital Femenina / La Independent / Notícies Gènere

Brujasbuenas.blogspot.com El sis de febrer, es va commemorar el dia Internacional de Tolerancia Zero a...

Pandèmia antigai a l’Àfrica

Foto: Wikipedia.org Primer les advocades de Camerún van adenunciar la mort d’un activista homosexual sortit...