Saturday 13 July 2024

Saturday 13 July 2024

Compartir

Cataluya: El govern es compromet amb la igualtat entre homes i dones / la Independent / Noticies Génere

 

Neus Munté, vicepresidenta del Govern de Catalunya, reiterà en el dia internacional de la dona el compromís del govern per aconseguir la igualtat real entre homes i dones, feu referència també a la bretxa salarial i la necessitat de potenciar la presència de les dones en tots els sectors professionals, especialment “potenciar el paper de les dones en el sector TIC”, digué.

 

Neus Munté

 

Sobre aquest punt també va recordar que el Govern va aprovar la creació del Pla STEMcat per fomentar les vocacions tecnològiques en el sistema educatiu català”. Segons aquest acord, un grup de treball interdepartamental elaborarà un pla d’impuls d’aquestes vocacions potenciant la formació del professorat en aquests àmbits tot fomentant les competències científiques, tecnològiques i matemàtiques entre els estudiants de l’educació obligatòria i desenvolupant procediments per fer l’avaluació; encoratjant la participació de les empreses del sector a l’escola, i promovent la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques en la societat, fent especial èmfasi en les activitats dirigides a la comunitat educativa.

“Per assolir el 5è dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides és necessari aconseguir la igualtat de gènere i donar poder a totes les dones, com un repte d’homes i dones, de les administracions, entitats, mitjans de comunicació i Societat en general”, afirmà.

També va fer referència a l’important paper que juguen els mitjans de comunicació i a l’informe que ha elaborat el col·lectiu OnSónLesDones en relació al recompte de dones en els mitjans de comunicació catalans, “només els mitjans públics catalans i un diari digital han tingut espais considerats tècnicament paritaris”, va destacar. En aquest sentit, Munté recordà que des de l’ICD s’ha posat a disposició dels mitjans de comunicació el Cercador d’Expertes, “eina que facilita la recerca de perfils de dones d’àmbits científics, acadèmics, empresarials, culturals i altres”, per visualitzar les aportacions de les dones, especialment en aquells espais on tradicionalment no hi ha hagut presència femenina, i facilitar que els mitjans de comunicació convidin dones expertes en generar opinió en informatius, debats, intervencions i programes diversos. Una eina que també és molt útil per a empreses que busquin talent”.

La vicepresidenta posà també en valor la creació de l’Observatori de la Igualtat de Gènere, un òrgan assessor del Govern, que “treballarà dades, estadístiques i recerca sobre les desigualtats entre dones i homes”.

Després d’aquest breu repàs a diferents mesures, Munté afirmà que “no en tenim prou” i va expressar el compromís del Govern de voler “desenvolupar la llei per a la igualtat efectiva de dones i homes en la seva totalitat”.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Intersindical Valenciana davant el 23 de setembre, Dia Internacional Contra l’Explotació Sexual i el Tràfic d’Èssers Humans.

S’estima que al món hi ha més de dos milions de dones i xiquetes víctimes...

M.ª Ángeles Cabré presenta el seu llibre “Llegir i escriure en femení”

Es tracta de la primera obra de la col·lecció que sobre dones realitza l’Editorial Aresta....

Angèlica Gorodischer, la dona que va imaginar universos

Per Silvina Friera. Diario Digital Femenino Angèlica Gorodischer, la notable autora va morir aquest dissabte,...