Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Compartir

Catalunya: Sortir-se’n amb l’art / La Independent / Notícies gènere

Crear xarxa és una de les grans necessitats de les dones que han passat per situacions de violència masclista. A Fundació Surt fa uns anys van pensar la necessitat de crear xarxes entre dones i que formés part del procés de recuperació de les dones ateses. Estan treballant amb una mitjana d’unes 100-120 dones anualment que passen per processos individuals però, sobretot, grupals de recuperació i empoderament.

 

 

 

 

El SIARE (Servei Integral d’Atenció Recuperació i Empoderament) per a dones en situació de violència de la fundació va posar en marxa el projecte «Xarxa de mentores» que pretén facilitar, a les dones que han patit violència masclista, un treball de recuperació de recursos personals i de xarxa i, a més, poder fer de la seva experiència un model positiu per altres dones.

En el marc d’aquest projecte, s’han portat a terme tallers d’Artteràpia que pretenen crear l’espai d’autoconeixement, creativitat i expressió emocional a través del cos, els colors i la música
Enguany, han portat a terme un taller sobre la tècnica de batik. En el mateix, han treballat les tècniques de tintat a partir d’aplicació de diferents capes de pintura, creant una obra comuna que està exposada al CEM Can Ricart des del passat 25 de novembre i fins a finals del mes de desembre.

El significat d’aquest treball artístic i grupal, és l’expressió del que elles senten, com, juntes, poden sortir de la violència i que malgrat les dificultats són capaces de trobar la força (resiliència) per tirar endavant.

En el mateix projecte, enguany les dones han posat molta energia i han volgut donar molta visibilitat a la situació que van viure i que moltes dones encara pateixen. En el marc de l’exposició es presentarà el curtmetratge «Llaços de força», protagonitzat i amb guió d’elles mateixes i produït per Enfokart, en una col·laboració totalment altruista.

Es pot visitar l’exposició fins a finals d’aquest mes de desembre al CEM Can Ricart*, allà hi trobareu el resultat del treball de superació fet per aquestes dones i, ben aviat, també el vídeo.

 

* Sant Oleguer, 10 de Barcelona

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

th

GAMAG demands to clarify the femicide of María del Sol Cruz Jarquín on its 4th anniversary

At the proposal of GAMAG Europe, it supports the Mexican journalist Soledad Jarquín Edgar, who...

Barcelona: #WeAreMore, pels drets civils i contra el racisme / La Independent / Notícies Gènere

El proper divendres 10 de maig, coincidint amb el primer dia de campanya per...

14 anys i un objectiu: plantar un milió d’arbres

Sassari 4(00) trees – Plant for the Planetè su Facebook. Giovanni Atzeni és un...