Friday 08 November 2024

Friday 08 November 2024

Share

Catalunya: sessions de debat del procés participatiu de la cooperació catalana / La Independent / Notícies gènere

 

24 sessions temàtiques obertes a la ciutadania per abordar prioritats i continguts de la política pública de cooperació al desenvolupament.

Debats sobre l’enfocament de gènere i drets humans i sobre la coherència de polítiques per al desenvolupament.

 

 

A Girona, Lleida i Barcelona s’ha presentat el procés participatiu ‘Visió 2030: La contribució catalana al desenvolupament global’. Des d’aquesta setmana i durant els propers dos mesos la societat civil catalana podrà participar en l’elaboració d’una nova estratègia de cooperació enmarcada en l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. El proper dimarts 25 es farà una nova sessió informativa a la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona,

La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament demanen al sector de la cooperació al desenvolupament (ONG’s, actors institucionals i ciutadania) ajut a través de les diveres formes de participació: intervenció en els debats setmanals; organització de sessions; i publicació de propostes pel portal participa gen.cat“.

Laura Suñé, sub-directora general de Qualitat Democràtica, destaca que la participació ciutadana “afavoreix l’accés a la política pública a actors que habitualment en queden fora”.

La primera de les 24 sessions de debat ha tractat l’enfocament de gènere i drets humans i la seva vinculació amb la Justícia Global i l’Agenda 2030. Des de posicions feministes s’ha recordat al govern que  el pressupost en cooperació internacional, a més de ser del tot insuficient, és imprescindible mantenir l’actual Enfocament de Gènere basat en els Drets Humans, Drets de les Dones. Aquesta visió està contemplada en l’actual Pla Director, que de fet ha estat la primera política pública feminista de Catalunya. El Pla director de cooperació al desenvolupament vigent és el corresponent al període 2015-2018 i va ser aprovat per la Comissió d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació del Parlament de Catalunya el 22 d’abril de 2015.

La segona ha debatut la coherència de polítiques per al desenvolupament. La propera setmana tindran lloc tres sessions sobre nous partenariats, nous finançaments i noves eines per al desenvolupament.

Les trobades, obertes a la ciutadania, es realitzaran fins el 30 d’octubre. I hi ha tres formes diferents d’incidir en el debat de la Visió 2030: Sessions temàtiques de debat, organitzades pel departament d’Acció Exterior; sessions de treball autogestionades ( hi ha disponible un joc d’eines); i a través de la participació online al web participa.gencat.cat.

Un cop acabat el procés participatiu s’explicarà quines aportacions s’han incorporat al document de la Visió 2030 i quines no, i s’argumentarà el perquè.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter with the latest published news.

You may also be interested

Inici de la campanya “Els Regals no són sexistes” per aquest Nadal

L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació apel•la pel consum no sexista i...

“Volem donar a conèixer veus d’Àfrica i de la diàspora negra que encara no ocupen el lloc que es mereixen”

Per Alba Fernández, periodista XEDP Anna Martínez Reina, és bibliotecària i està compromesa amb l’Àfrica,...

L’ús que fan del seu temps les famílies catalanes

Cal posar en el centre de la vida a les persones El Departament Acció Social...