Tuesday 16 July 2024

Tuesday 16 July 2024

Compartir

Catalunya: Registre Únic de parelles estables/ La Independent / Notícies génere

El Govern crea un Registre Únic de parelles estables per garantir que aquestes puguin accedir als drets de caràcter públic

El Decret llei de creació del Registre de parelles estables, dependrà del Departament de Justícia, l’objectiu és garantir que les parelles estables residents a Catalunya puguin accedir als drets de caràcter públic, com és el dret a percebre de la Seguretat Social la pensió de viduïtat.

 

 

El decret llei vol pal·liar els efectes d’una sentència del Tribunal Constitucional que enduria les condicions d’accés a les pensions de viduïtat en comunitats com Catalunya, Balears o Navarra

El Registre es constitueix perquè es poden inscriure totes les parelles residents a Catalunya que ho desitgin i que acreditin el compliment de les condicions establertes en el llibre segon del Codi civil de Catalunya. El nou registre, de caràcter administratiu, es crea amb una funció de publicitat i control, amb vista a protegir, sense discriminació, els efectes de les relacions familiars tant en l’àmbit del dret privat com en l’àmbit del dret públic.

A Catalunya, concretament, per cobrar la pensió de viduïtat només calia demostrar una convivència de dos anys per qualsevol mitjà de prova admissible en dret o bé mitjançant escriptura notarial. Amb l’esmentada sentència del Tribunal Constitucional, els dos anys exigits passen a ser cinc, i a més es requereix haver estat inscrit en el Registre de parelles de fet, almenys, durant dos anys. El Registre de parelles estables que ara es crea per un acord del Govern vol garantir la igualtat de condicions jurídiques, econòmiques i socials en les diverses modalitats de família.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

València: Xerrada a càrrec de Rosa Guiralt, Fiscal General de València per la Violència de Gènere

Game Over*

Diu la sinopsi oficial: “Djalal Banchs estava obsessionat amb els jocs de guerra abans de...

Entrevista: Alix Morales Marín de l’ANZORC: “El nostre feminisme camperol és un exercici d’agrupació”

Per Violeta Forero AmecoPress L’Associació Nacional de Zones de Reserves Camperoles, Anzorc, va crear la...