Friday 29 September 2023

Friday 29 September 2023

Compartir

Catalunya: opinen la Presidenta i la secretària primera del Parlament després de declarar davant el TSJ / La Independent / Notícies gènere

Dilluns 8 de maig, a les 9 del matí, la presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell i la  secretària primera Anna Simó declararen davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJ), que les investiga per haver permès votar la resolució sobre el referèndum. Se les acusa dels delictes de desobediència i prevaricació.

Foren acompanyades per moltes ciutadanes i ciutadans que es concentraren al passeig de Lluís Companys, a Barcelona, i que volgueren expressa’ls-hi així el seu suport. També en aquesta ocasió Feministes per la Independència (FXI) i l’Assemblea de Dones de l’ANC varen convocar a les seves afiliades a mostrar el suport a Forcadell i Simó.

 

Forcadell i Simó al centre de la imatge durant la roda de premsa al parlament de Catalunya. Foto @ parlament de Catalunya

Al migdia, ja al Parlament de Catalunya i en roda de premsa, deia Forcadell: “Avui, un tribunal que hauria d’emparar els nostres drets, que hauria de protegir la llibertat d’expressió, ens ha citat a declarar novament” i afegia Simò: “la inviolabilitat parlamentària no és cap privilegi, sinó una garantia democràtica present arreu del món”.

Carme Forcadell i Anna Simó – acompanyades de la resta de membres de la Mesa investigades i investigats: el vicepresident primer, Lluís Maria Corominas; el secretari tercer, Joan Josep Nuet, i la secretària quarta, Ramona Barrufet–  varen declarar davant els mitjans de comunicació que la Mesa continuarà defensant la llibertat d’expressió dels diputats i diputades que ni admetran la censura “ni ens autocensurarem”.

Forcadell va repetir una frase que diu sovint en les darreres compareixences a mitjans: “Parlar, debatre i votar no és cap delicte” i va afegir: “Que ningú no en tingui cap dubte: no ens doblegarem a la voluntat censora dels qui volen paralitzar i coartar un parlament democràtic (…) continuarem garantint que la paraula, el debat i el vot continuïn sent el pilar fonamental d’aquest Parlament”.

Per la seva banda, Simó afirmà que “admetre unes propostes de resolució i no unes altres pel contingut polític ataca frontalment l’essència del parlamentarisme i la seva raó de ser”.  En aquest sentit es reafirmà en l’actitut de la Mesa del Parlament: “cap tribunal impedirà que en aquest Parlament es parli de tot el que interessi a la ciutadania”.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Presentació del Pla d’Igualtat de la Diputació de Girona

  Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones es presenta el...

Nou òrgan “sense poder” del Govern català per impulsar la igualtat de gènere

  El Govern impulsa l’Observatori de la Igualtat de Gènere, que integrarà el Centre d’Estudis,...

8M: Saboteja L’estat, Vaga General Feminista

   

...