Saturday 13 July 2024

Saturday 13 July 2024

Compartir

Catalunya: La Generalitat presenta un protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci / La Independent / Notícies gènere

La Generalitat de Catalunya ha presentat les actuacions que es duran a terme un cop el protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci ha estat validat per tots els sectors implicats amb un ampli consens. Mitjançant aquest protocol, la Generalitat posa a l’abast els seus mitjans en l’àmbit de la seguretat a fi d’evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat i indemnitat sexuals quedi impune. A partir de criteris interpretatius i operatius, les conductes d’assetjament sexual no previstes al codi penal, però que es consideren constitutives d’una infracció administrativa, podran ser penades.

 

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyats de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada; i el director general de l’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, entre altres, al acte de presentació del nou protocol.

“Per tant, l’objectiu d’aquest protocol és fer constar que totes les violències sexuals cal erradicar-les i donar criteris operatius a les i als professionals de la seguretat per establir les pautes d’actuació davant d’aquestes conductes infractores”, diu l’informació de la Generalitat.

“A banda dels fets que es denuncien, hi ha tota una sèrie de fets, alguns de la màxima gravetat, que en no denunciar-se se sostreuen de les conseqüències del sistema policial i judicial, i també hi ha uns altres fets, menys greus pel fet que no són constitutius de delicte, però no per això menys importants, que també queden impunes”, afegeix.

Les conductes que s’han de considerar infracció administrativa són: Exhibicionisme obscè davant de persones adultes; Masturbació en espais públics o oberts davant de persones adultes; Seguiment obscè; Injúria sexual; Fer fotos de parts íntimes; Acorralament amb finalitat sexuals; Altres conductes que impliquin una vexació sexual.

El protocol estableix les actuacions operatives envers l’agressor, com s’ha d’actuar per part dels cossos de seguretat quan l’assetjament sexual no penal es produeixi i també quan es produeixin violències sexuals constitutives de delicte.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Persisteixen les desaparicions i els desplaçaments forçats, les execucions i la violència de gènere

Per Libertad López, periodista.SemMexico Mèxic viu una crisi humanitària. Es desconeixen els compromisos i...

Barcelona: 22a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica / La Independent / Notícies gènere

La Nit de les telecomunicacions i la informàtica és l’acte institucional pioner i de referència...

tere moll

Anècdota

Tot hi val pel que fa al respecte intercultural? OPINIÓ En alguna ocasió he...