Friday 17 May 2024

Friday 17 May 2024

Compartir

Catalunya: Emma Vilarasau i Maria Espeus, dues dones entre els deu Premis Nacionals de Cultura 2017 / La Independent / Notíces gènere

Aquest 5 d’abril, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha fet públic el veredicte dels Premis Nacionals de Cultura 2017 i ha otorgat els galardons a Emma Vilarasau, Maria Espeus, Josep Cots, la Fundació Apel·les Fenosa, Joan Francesc Mira, Hèctor Parra, Raimon, Carles Santamaria, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya i Albert Serra, es a dir, dues dones entre deu premiats.

 

Persones i institucions premiades.

“El CoNCA atorga aquest any la distinció més rellevant de l’àmbit cultural a Catalunya a personalitats amb trajectòries representatives, a talents en alça i de notable projecció internacional, a disciplines artístiques com la publicitat creativa i el còmic, i a entitats que contribueixen amb la seva activitat a la creació de nous públics entre les generacions més joves”, diu la informació de l’entitat.

Explica que els Premis Nacionals “transcendeixen i abracen més sectors, i reconeixen la publicitat creativa de Maria Espeus, fotògrafa d’origen suec instal·lada a Barcelona des de fa quaranta anys. A més, el CoNCA en reconeix d’altres amb un llarg i notori recorregut, com l’actriu Emma Vilarasau.

Agrega que “aquests guardons reconeixen figures i entitats que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la labor intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen”. Els guardons es lliuraran a Rubí el proper 14 de juny.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Acto contra violencia y guerra

...

Maria Àngels Viladot

Els estúpids morals i l’assassinat de dones

En els dos mesos que portem d 8217 any 13 dones han mort a mans...

Dones poderoses i homes vulgars

Mitjançant un post a Facebook Giorgia Meloni va anunciar la fi dels seus deu anys...