Thursday 25 April 2024

Thursday 25 April 2024

Compartir

Catalunya: 23 de març de 2018. Presó o exili: “No defallirem” / La Independent / Notícies gènere

La Independent reprodueix la carta de Marta Rovira  “Avui emprenc un camí dur, un camí que, malauradament, tants d’altres que ens precedeixen han hagut d’agafar. El camí de l’exili”, així com les darreres paraules de Forcadell, Bassa, Turull, Rull i Romeva abans d’ entrar a la presó per ordre del jutge Pablo Llarena aquest 23 de març.

Tot seguit el jutge Llarena cursà ordre europea internacional de detenció per Puigdemont, Comin, Ponsatí, Serret, Puig i Rovira. Les ordres s’han tramitat via Interpol i Sirene a tots els països. Contra Anna Gabriel manté ordre de detenció a Espanya.

 

 

“Moltes gràcies pel vostre suport. No defallirem. Lluitarem perquè tothom pugui tornar a casa amb llibertat, per viure en un país que respecti els drets polítics de tothom, pensi el que pensi, parli el que parli, vingui d’on vingui”, deia a les 9h d’ aquest matí del 24 de març de 2018, Marta Rovira, la Secretària general d’Esquerra Republicana, des de l’exili en algun lloc de Suïssa.

La notícia de les noves ordres de presó i de l’exili es produeixen en un procés polític, el del 1O vers la República catalana, que sempre – tal i com ha destacat en els seus articles La Independent- ha estat clarament participat per dones i en diverses ocasions i  espais liderats per dones, recordem a Carme ForcadellMuriel Casals al capdavent de l’ANC i d’OC i Elisenda Paluzie com l’actual més votada de l’ANC, i les conselleres Clara Punsatí, Dolors Bassa, Meritxell Serret, Meritxell Borrás i les lidereses polítiques: Marta Rovira, Anna Gabriel i Mireia Boya entre d’altres.

 

 

encausades i encausats per Llarena

 Encausades i encausats en les noves imputacions del jutge Llarena

 

 

 

Tweets del 22 i  23 de març de 2018:


 

Marta Rovira

 

 

Marta Rovira, “d‘esquerres, republicana i independentista. De Vic. Del 77. Faig de mare, de Diputada al Parlament i de Secretària General d’ERC. Sóc de Dret i Polítiques”.

Deia a les 9h d’ aquest matí del 24 de març de 2018 des de l’exili en algun lloc de Suïssa:

“Moltes gràcies pel vostre suport. No defallirem. Lluitarem perquè tothom pugui tornar a casa amb llibertat, per viure en un país que respecti els drets polítics de tothom, pensi el que pensi, parli el que parli, vingui d’on vingui”

 

 

 

Carme Forcadell

 

Carme Forcadell, ex-presidenta del Parlament de Catalunya i ex-diputada al Parlament de Catalunya i ex Presidenta de l’ANC, deia:

Dia 22 al vespre:

“He renunciat a l’acta de diputada perquè no vull que la meva situació personal sigui un obstacle per a la sobirania del Parlament que sempre he protegit i defensat. Sigui on sigui continuaré sempre al servei de Catalunya.”

 

Dia 23 just abans d’entrar a presó:

“Consciència tranquil·la i cap molt alt. Avui ens empresonen físicament a la presó, però no poden tancar les nostres idees. Si ploreu, abraceu-vos, estimeu-vos i, sobretot, després, aixequeu-vos i continueu més units i més forts. Ens en sortirem. ( Acompanya el text amb el símbol de la força).”

 

Dolors Bassa

 

Dolors Bassa, “Torroellenca. Treballant per un país lliure i socialment just. Consellera de Treball, A.Socials i Famílies.(gen16-Nov17). Sindicalista. Psicopedagoga. Mestra”.

Deia:

Matinada del 22 al 23 de març anant cap a Madrid:

“Que llarg és el camí cap a Madrid i quants pensament a la ment! Esperem i desitgem que la trobada amb Llarena sigui un pur tràmit i tornem a casa demà que segur que la tornada serà més curta

 
Ahir 23 a la tarda, just després de saber l’ordre d’empresonament del jutge Llarena:

“Gràcies pels suports de tothom. Aquest compte estarà tancat mentre sigui a la presó. Em defensaré, no som delinqüents. Us estimo a tots! Un gran agraïment als que hi sou sempre”.

 

“Minister of Foreign Affairs, Institutional Relations & Transparency, Catalan Government (2016-2017)”.  Conseller d’Afers Exteriors i diputat al Parlament de Catalunya:

“Finalment avui no podré celebrar l’aniversari de la meva filla amb ella. Entro de nou a la presó amb la consciència molt tranquil•la i el cap ben alt. Gràcies a tothom pel suport.”

 

Romeva i filla

 

 

Josep Rull i Andreu, “Conseller de Territori i Sostenibilitat i funcions d’Empresa i Coneixement. Membre del Govern legítim de Catalunya. Diputat JxCat”.

Ha retweetejat les paraules de la seva esposa d’ahir 23 de març a la tarda.

 

 

Rull i Turull

Rull i esposa

 

Meritxell Lluís  @mlluisvall:

 “Dignitat, fermesa, convicció i compromís. Així és el pare dels meus fills i així és com ens mantindrem #tossudamentalçats en la defensa de la nostra llibertat. Gràcies pel vostre suport i escalf #Seguim #llibertatpresospolitics i retorn del Govern a l’exili”.

 

Damià Calvet? @damiacalvet el mateix 22 de març de 2018:

“En @joseprull ha dit al jutge: Tinc 2 fills, Roger i Bernat, de 3 i 8 anys. Avui vostè té el poder de decidir si els veig créixer. Si decideix tancar-me els lliuraré la dignitat d’haver defensat unes idees legítimes, lícites, nobles, democràtiques i d’haver-ho fet pacíficament”.

 

 

Jordi Turull,  “El President em va nomenar Conseller de la Presidència i portaveu del . . Parets del Vallès i Josa de Cadí”. Diputat al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència del Govern de Catalunya deia:

El dia 22 de març després del Ple del Parlament per a investir-lo i abans d’anar a Madrid a la cita amb el jutge Llarena:

“Laura Marta us ho he dit sempre però ara més. Gràcies per ser-hi avui. Us estimo tant i tant que no trobo les paraules ! Sempre us vull poder mirar als ulls.”

 

Turull i filles

 

 

El dia 23 de març just abans d’anar cap a Estremera:

“Això us volia tornar a dir, amb el cap ben alt i podent mirar als ulls de tothom:

 

Jordi Turull tweet

 

 

 

grup a presó

 

 

 

 

Marta Rovira Suisa

Marta Rovira. Imatge de Dietmar Nix  @galottom

 

Carta de Marta Rovira

Avui emprenc un camí dur, un camí que, malauradament, tants d’altres que ens precedeixen han hagut d’agafar. El camí de l’exili.

No puc amagar la profunda tristor que sento d’allunyar-me de tanta gent que m’estimo -i que m’estimo molt. De tantes lluites compartides durant tants anys amb persones que els mou un únic objectiu: canviar la societat on viuen. Fer-la més justa. Persones dignes. Deixar de veure els paisatges que m’envolten des de la infantesa, de passejar per les ciutats on he viscut…

Sento tristor, però molt més trist hauria sigut viure silenciada interiorment. Sentir la meva llibertat d’expressió censurada per uns tribunals que intimiden i que apliquen -descaradament- criteris polítics. Cada dia, cada hora sentia la meva llibertat limitada per amenaces judicials arbitràries. No em sentia lliure. No em reconeixia. Aquestes darreres setmanes he viscut dins d’una presó interna.
L’exili serà un camí dur, però és l’única forma que tinc de recuperar la meva veu política. És l’única forma que tinc d’alçar-me en contra del Govern del PP, que persegueix tothom qui està a favor de votar, i que castiga qualsevol que intenta canviar el prestablert i l’establert. Un Govern que està disposat a saltar-se l’estat de dret i les llibertats civils per aconseguir els seus fins polítics.

Tinc una filla, l’Agnès. Les mares sabeu com me l’estimo. I com de fort és el sentiment de donar-li tot el que li pugui donar. L’exili em permetrà fer-li de mare, i s’ho mereix. Molt.

Us vull dir una última cosa. No deixeu que la rancúnia s’apoderi de vosaltres. L’anàlisi d’una realitat anti-democràtica i profundament injusta no ha de donar pas al ressentiment. Contra ningú. Contra res. Només des del respecte i de l’amor cap a tots els ciutadans i totes les opinions bastirem canvis radicals i profunds. Només des del treball conjunt aconseguirem una República per a tots.

Tal com diu l’Oriol, “en aquests dies que vindran, mantingueu-vos forts i units. Transformeu la indignació en coratge i perseverança. La ràbia, en amor. Penseu sempre en els altres. En el que hem de refer. Persistiu perquè jo persistiré. Gràcies per tot el vostre suport. Us estimo”. I això és el que farem, Oriol.

Us escric, ara sí, amb sinceritat i llibertat. I és tal com ho podré fer des d’ara com a secretària general d’ERC, un partit que estimo, que ha donat tant al país i que encara ha de donar molt més.

Visca la llibertat, la justícia, la igualtat i la fraternitat. Visca una República catalana per a tothom!

 

Marta Rovira
Secretària general d’Esquerra Republicana

 

 

La Independent reprodueix el tweet de l’ANC Dones escrit quan les tres diputades feien efectives les seves dimissions com a Diputades del Parlament de Catalunya:

 

 

ANCDones @ANCDones Mar 22

 

Tot el suport a @ForcadellCarme @martarovira i @dolorsbassac #noesteusoles valentes! #nohihanormalitat demà de nou a madrid prou ostatges #somrepública #llibertat

 

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

CONTE: De mares a filles El tresor de Lilith de Carla Trepat / La Indepnedent / Notícies gènere

Carla Trepat ha escrit un conte sobre la sexualitat infantil anomenat El tresor de Lilith,...

El Col·legi de Periodistes de Catalunya rebutja els boicots de partits polítics a mitjans de comunicació

Butlletí del Col·legi de Periodistes de Catalunya – 12 de maig de 2011 El Col·legi...

CURS ACSUR-Las Segovias: Rere el mirall del capitalisme global. Violència sexual a l’altra banda: el cos invisible.

Rere el mirall del capitalisme global. Violència sexual a l’altra banda: el cos invisible. Escac...