Monday 02 October 2023

Monday 02 October 2023

maribel

Compartir

Carbó per a Gallardón

 

OPINIÓ

Independentment de com, en el decurs dels temps, les diferents civilitzacions i cultures commemorin la festa de Reis, aquests Mags són coneguts per la seva saviesa i la seva generositat. Ells coneixen a fons la bona voluntat de la majoria de la gent i són sensibles a la sana innocència i la il·lusió que representa la infantesa.

També són conscients del rol alliçonador que se’ls hi ha donat i estan legitimats per portar carbó als qui no s’han portat bé. Tot plegat embolcallat de la veritable màgia que envolta una nit que pren multitud de formes a cada indret d’arreu del món.

 

La grandesa de la maternitat

Estava anunciat, però com un insult a la extraordinària aportació que fan les dones a la societat -oferint el seu cos a la grandesa de la maternitat- el govern del PP aprova, sense consens social, una llei que relega les dones a un mer objecte de reproducció de l’espècie, negant-los el seu dret més elemental com a persones, el que suposa poder decidir sobre la seva pròpia vida. A partir d’ara seran persones o institucions alienes a ella mateixa les que hauran de decidir sobre el curs de les funcions vitals del seu cos i, amb aquesta mesura tutelar, un control sobre la seva mateixa vida.

 

La ultra dreta felicita Rajoy

No és d’estranyar que personatges com ara el President de l’Iran felicitin el govern de Rajoy per la seva valentia… o que, a França, Le Pen que digui que “el projecte de llei sobre l’avortament espanyol prova que es pot intervenir en la matèria amb mesura, intel·ligència i cura en relació del respecte a la vida”, ja que són bons exponents de la dreta més retrògrada impregnada d’un misogínia esferidora….

 

Abús de poder, diuen a Europa

Per altra banda a Londres, i en un article titular “abús de poder”, The Times afirma que les proposades restriccions sobre l’avortament a Espanya empitjoraran la salut de les dones i la vida de família, i cita Edmund Burke quan argumenta que “els esquemes molt plausibles, amb començaments agradables, tenen sovint conclusions lamentables i vergonyoses” però que, en el cas del govern conservador de Mariano Rajoy a Espanya, està donant un toc modern a aquesta màxima endurint rigorosament les lleis d’avortament del país.

 

Qui ho pugui pagar, a Londres, i qui no el risc de la clandestinitat

Si finalment entra en vigor l’esborrany de la nova llei aprovat pel govern del PP, el 91 % de les 112.390 dones que varen interrompre el seu embaràs l’any passat no ho podrien fer i haurien de dur a terme la seva complicada decisió com sota el franquisme, és a dir, viatjant a Londres o a França si és que tenen mitjans econòmics, ja que hi ha unes lleis similars a la que es va aprovar a Espanya l’any 2010. O sigui, que les dones que no disposin d’un pressupost entre 550 i 700 euros (depenent de si és farmacològic abans de les 9 setmanes o de si es fa serviranestèsia general) més gairebé uns altres 100 pels anàlisi, proves i la visita ginecològica corresponent, sense comptar el cost del viatge i les despeses d’allotjament (mínim un parell de dies perquè es requereix un dia de repòs posteriorment), resten avocades a la clandestinitat posant en risc la pròpia vida, o condemnades a tirar endavant en unes circumstàncies no desitjades que es podien haver evitat. Segur que, per tapar algunes “vergonyes” dels propis, els qui promulguen aquestes mesures i lleis han facilitat la interrupció voluntària d’algun embaràs no desitja. És clar, la seva butxaca els ho permet: Hipócrites!!!.

 

La Generalitat de Catalunya va aprovat un decret el 1936

Un altre sentit ben diferent de glosar la grandesa de la maternitat, protegint-la, és la que va aprovar la Presidència de la Generalitat de Catalunya un 25 de desembre, el del 1936. El decret d’interrupció Artificial de l’Embaràs autoritzava la interrupció de l’embaràs durant els tres primers mesos per motius terapèutics, eugènics o ètics. Aquesta mesura formava part d’una reforma més general que havia d’incloure els contraceptius i la atenció obstetricoginecològica. L’avortament havia de ser efectuat en centres sanitaris dependents de la Generalitat de Catalunya amb un equipament adient, i després d’un exàmen mèdicopsicològic de la sol·licitant.

 

Voldrem també independència per desmarcar-nos de la Llei Gallardón?

Que faran els qui manen avui a la Generalitat?. Faran servir també un criteri d’independència per desmarcar-se dels dictats que, de la mà del feixisme més recalcitrant de la FAES, i que el PP subvenciona, ens van imposant a passes gegantines? O només volen disposar de més diners per continuar amb la seva política de desmantellament de serveis públics per privatitzar-los, mentre que els drets humans –per exemple els de les dones- els hi importa un rave?. Per pensar-

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: CURSOS Abre puertas y ventanas i Pensar el desig / La Independent / Notícies gènere

Elena Laurenzi i Marta Segarra coordinaran dos cursos* a l’Institut d’Humanitats de Barcelona a partir...

Soledad Jarquín denuncia davant l’ONU la impunitat a Mèxic

Astrid Espinoza Nieto. SemMéxico La periodista mexicana Soledad Jarquín denuncia davant l’ONU la impunitat a...

Forum Hipàtia: Subscriviu la Declaració feminista davant la crisi provocada per la Covid-19

A iniciativa de l’Associació 50a50, el Fòrum Hipàtia fa pública la “Declaració feminista davant la...